Katarína Oravská Samospráva

Voľby primátora v Brezne: Pozrite si ako prví, kto chce kandidovať!

Termín komunálnych volieb sa nezadržateľne blíži. Už o pár mesiacov si budeme vyberať nového primátora či poslancov. Viacerým známym ľuďom z Brezna sme položili jednoduchú otázku: vylučujete alebo nevylučujete, že budete kandidovať na primátora?

Ilustračný obrázok k článku Voľby primátora v Brezne: Pozrite si ako prví, kto chce kandidovať!
Zdroj: Webnoviny.sk

Predvolebné témy sa postupne objavujú už aj v komunálnej politike. Začínajú sa skloňovať rôzne mená a aj keď ide často len o špekulácie, snažili sme sa pomerne neprehľadnú situáciu vyčistiť jednoduchou otázkou takpovediac na telo: Vylučujete, alebo nevylučujete, že budete kandidovať na post primátora v tohtoročných komunálnych voľbách?

V predchádzajúcich komunálnych voľbách sa o primátorskú stoličku uchádzalo celkom päť kandidátov. Ako to bude tieto voľby? Oslovili sme viacerých známych ľudí s priamou otázkou. Je ale isté, že sme nemohli osloviť všetkých. Niektorí zas na otázky neodpovedali. Ide o predbežný zoznam, ktorý sa samozrejme môže časom meniť a dopĺňať.

Kandidatúru vylučujú

  • Eva Skačanová, poslankyňa MsZ: Určite nebudem, ani o tom neuvažujem :)
  • Martina Daxnerová, poslankyňa MsZ: V tohtoročných komunálnych voľbách nebudem a ani som neuvažovala kandidovať na primátorský post. Myslím si, že na takúto funkciu som ešte dosť mladá a nemám ešte dostatok skúsenosti, aby som vedela túto dôležitú funkciu zastávať. Pre dnešok si na takýto post určite netrúfam ani len pomyslieť. Profesijne sa momentálne vidím v inej oblasti. Primátorský post by mala určite zastávať silná osobnosť so skúsenosťami v miestnej samospráve, ktorá je zdatná v rôznych oblastiach verejného života a má jasnú predstavu o smerovaní a napredovaní mesta a bude pracovať pre občanov 24 hodín denne.
  • Iveta Ledňová, poslankyňa MsZ: Na primátorský post určite kandidovať nebudem.
  • Milan Hašan, poslanec MsZ: Určite na post primátora mesta Brezna kandidovať nebudem, ale ja, celá moja rodina, priatelia, kamaráti, známi a známi mojej rodiny, známi mojich priateľov a kamarátov a známi známych, budú voliť kandidáta, ktorého už mám dlhšie vybraného.
  • Mária Majerčíková, poslankyňa MsZ: Určite o tom neuvažujem :) Myslím, že máme vhodnejšieho kandidáta, ktorého rada podporím.
  • Ján Račák, viceprimátor Brezna: Určite nie, podporujem súčasného primátora Jaroslava Demiana, ktorý ide kandidovať.
  • Alexander Botev, kandidát v predchádzajúcich voľbách: Kandidovať teraz na jeseň nebudem.
  • Petra Dzurmanová, poslankyňa MsZ: Nie, neuvažujem. Pokúsim sa však obhájiť poslanecký mandát.
  • Ján Pampurík, poslanec MsZ: Myslím si, že dvadsať rokov práce v samospráve stačilo, treba dať priestor mladým, aby realizovali svoje ciele. Nebudem kandidovať ani za poslanca.
  • Emília Bučková, poslankyňa MsZ: Nebudem a neplánujem kandidovať za primátorku mesta Brezna.
  • Vladimír Strmeň, poslanec MsZ: Zvážil som všetky okolnosti a rozhodol som sa nekandidovať, určite podporím spoločného kandidáta z klubu nezávislých poslancov.

Nepotvrdili, ani nevylúčili

  • Vladimír Kvačkaj, poslanec MsZ, kandidát v predchádzajúcich voľbách: Zatiaľ môžem reagovať len so slovami zvažujem kandidovať. Záleží to však ešte od viacerých okolností.
  • Ján Králik, poslanec MsZ: Nie je to vylúčené.
  • Tomáš Abel, poslanec MsZ: Ako člen Klubu nezávislých poslancov mesta Brezno, budem uprednostňovať a rešpektovať dohodu členov klubu o spoločnom kandidátovi. Klub vydá v najbližšej dobe oficiálne vyhlásenie o spoločnom kandidátovi. Kandidovanie na funkciu primátora v našom meste teda zvažujem.

Kto potvrdil, že plánuje kandidovať?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM