Katarína Oravská Šport

Výborný záver školského roka v Polhore: Žiaci bojujú nielen o najkrajšie vysvedčenie

Blíži sa koniec školského roka a žiaci bojujú o čo najlepšie výsledné známky. Niektorí však zabojovali aj inak. V súťažiach, ktoré preverili nielen ich športové danosti.

Ilustračný obrázok k článku Výborný záver školského roka v Polhore: Žiaci bojujú nielen o najkrajšie vysvedčenie
Zdroj: Dnes24.sk

„Teraz, keď prázdniny pomaličky vytláčajú školský rok zo sedla, majú žiaci najviac práce. Treba sebe a všetkým ukázať čo sa počas školského roka naučili, napísať čo najlepšie posledné písomky a získať to najkrajšie vysvedčenie. Avšak pomedzi bežnú činnosť žiakov tí chtivejší a dravší ešte finišujú a zúčastňujú sa na súťažiach,“ prezradila učiteľka zo Spojenej školy v Pohronskej Polhore, Anna Belková.

Ich žiaci, kapitánka Miriam Dekrétová, členky tímu Simona Kozinová, Mária Tokárová, Bibiana Tisovčíková, Vanesa Adameková, Lucia Adameková, Júlia Pavla Zajaková, Kristína Ďurtová, Alžbeta Zajaková, Radka Ridzoňová, Alexandra Krupová, Sára Alexandra Tereňová a Veronika Bruončová, reprezentovali školu 28. mája na krajskom kole vo vybíjanej v Poltári. „Dvanásť dievčat piateho a šiesteho ročníka ukázalo svoju bojovnosť, silu a taktickú hru a ich odmenou je prvé miesto v kraji a účasť na Kalokagathii v Trnave, kde budú reprezentovať už nie iba seba, našu školu ale aj náš Banskobystrický kraj v rámci školských majstrovstiev Slovenska,“ uviedla Belkové.

Ako pokračovala na škole majú viacej šikovných žiakov. 29. mája to ukázali Alžbeta Zajaková, Bibiana Tisovčíková, Martin Bruonč a Matúš Ridzoň na krajskej súťaži Mladý záchranár CO, kde postúpili z prvého miesta v okresnom kole. „Po absolvovaní náročnej trati a všetkých stanovíšť, kde preukázali svoje vedomostí a zručností zo zdravotnej prípravy, hasenia malých požiarov, balenia evakuačnej batožiny, rozoznávania signálov CO, streľby zo vzduchovky, používania improvizovaných prostriedkov individuálnej ochrany, orientácii pri pobyte a pohybe v prírode skončili na nádhernom druhom mieste a čaká ich účasť na celoslovenských majstrovstvách vo vojenskom výcvikovom stredisku Lešť,“ opísala Belková.

„Chcem sa poďakovať touto cestou svojím zverencom, že nad rámec svojich povinností reprezentujú našu školu, náš okres, náš kraj. Chcem im popriať mnoho síl, presnú mušku a najkrajší záver tohto školského roka pri ich reprezentácii v rámci Slovenska,“ dodala na záver Belková.

Foto: Anna Belková, Spojená škola Pohronská Polhora

Výborný záver školského roka v Polhore
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM