Katarína Oravská Krimi

Vyhrážky či obťažovanie: V týchto prípadoch asistoval alkohol!

Pokračujeme seriálom s najzaujímavejšími prípadmi mestských policajtov za uplynulý rok. Strážcovia poriadku musia neraz zasahovať v prípadoch, pri ktorých asistuje metla ľudstva.

Ilustračný obrázok k článku Vyhrážky či obťažovanie: V týchto prípadoch asistoval alkohol!
Zdroj: TASR

Príslušníci breznianskej mestskej polície museli zasahovať v roku 2013 v niekoľkých prípadoch súvisiacich s alkoholom. Tu sú najdôležitejšie z nich. „Pani, ktorá býva na ulici ČSA, požiadala hliadku MsP o pomoc, lebo jej na dvere búchal opitý exmanžel a bála sa mu otvoriť,“ uvádza náčelník Mestskej polície Brezno Peter Pančík v Správe o činnosti Mestskej polície Brezno za rok 2013. Po príchode hliadky bolo mužovi dohovorené a opustil priestory bytového domu.

Hliadka MsP riešila v minulom roku aj opitú ženu z Brezna, ktorá sa podľa polície v predajni potravín na námestí agresívne správala k personálu a vyhrážala sa im fyzickým útokom. „Za použitia donucovacích prostriedkov bola žena predvedená na útvar MsP. V ďalšom období bola vyriešená v blokovom konaní pre spáchanie priestupku proti občianskemu spolunažívaniu,“ informuje MsP Brezno.

Hliadka MsP pri kontrolnej činnosti zistila priestupok proti verejnému poriadku, ktorého sa dopustil muž z Brezna tým, že v parku na námestí konzumoval alkoholické nápoje. Navyše muž neuposlúchol výzvu policajtov a odmietol preukázať svoju totožnosť. „Muž bol za použitia donucovacích prostriedkov predvedený na útvar MsP za účelom zistenia totožnosti. Vec bola vyriešená v blokovom konaní,“ uvádza Správa o činnosti Mestskej polície Brezno za rok 2013.

„Hliadka MsP predviedla na útvar MsP opitého muža z Brezna, ktorý na autobusovej stanici obťažoval cestujúcich a hliadke odmietal preukázať svoju totožnosť,“ informuje MsP Brezno. Vec bola vyriešená v blokovom konaní za spáchanie priestupku proti verejnému poriadku.

Čítajte aj SERIÁL: Najzaujímavejšie prípady MsP v roku 2013: Žena chcela skočiť do Hrona!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM