Kristína Kožiaková Rôzne

Vyše 60 nádejných breznianskych plavcov s hlavou v smútku: Tréningy až v Bystrici, večer spia v buse od únavy!

Breznianska plaváreň na Mazorníku je zatvorená. Toto komplikuje situáciu nielen športu chtivím občanom ale hlavne deťom trénujúcim v ŠK Flipper. Väčšiu záťaž pociťujú aj rodičia. Čo bude ďalej?

Ilustračný obrázok k článku Vyše 60 nádejných breznianskych plavcov s hlavou v smútku: Tréningy až v Bystrici, večer spia v buse od únavy!
Zdroj: Dnes24.sk

„Breznianska plaváreň je zatvorená z bezpečnostných dôvodov, ohľadom ďalšieho fungovania a nezodpovedaných otázok usporiada mesto tlačovú konferenciu 28.10.2015,“ oznámila našej redakcii Milada Medveďová z mestského úradu.

Zatiaľ, čo je budúcnosť plavárne neistá, občianske združenie ŠK FLIPPER Brezno bojuje s týmto problémov ako vie. „Je to pre nás obrovská komplikácia,“ odpovedala na otázku o problémoch s plavárňou Ľubica Bacúšanová Vičanová z OZ ŠK FLIPPER Brezno.

Uzatvorenie plavárne značne skomplikovalo fungovanie celého klubu. Rodičov finančne zaťažuje hlavne doprava, pretože sú odkázaný na plaváreň v Banskej Bystrici. V klube pláva viac ako 60 detí vo všetkých vekových kategóriách a medzi sebou majú aj majstrov Slovenska. „Deti, ktoré plávajú slovenský pohár a venujú sa plávaniu už niekoľko rokov s plávaním prestať nechcú, sú zvyknuté trénovať takmer každý deň. Náklady na tréning týchto detí sa značne zvýšili,“ priblížila situáciu trénerka.

Ako priznala Ľubica Bacúšanová Vičanová niktoré deti už z klubu aj odišli.„Vraciame sa z Banskej Bystrice niekedy aj o pol deviatej večer a po ceste nám deti už spia, je to pre ne naozaj náročné.“

„Deti sú smutné a niektoré dokonca aj plačú, každý deň športujú a plávania sa nechcú vzdať.“ povedala a dodala, že ak sa nenájde finančná pomoc je možné, že budú nútený klub zavrieť.

Podľa slov trénerky je útechou v zlej situácii aspoň fakt, že plaváreň v Banskej Bystrici im vyšla v ústrety a tak, ako všetkým domovským klubom poskytla zľavu za prenájom plavárne.

„Predpokladáme, že v priebehu budúceho týždňa by mesto mohlo dostať statický posudok s odporúčaniami, čo sa má a musí urobiť, aby bola prevádzka zachovaná a aby konštrukcia mohla naďalej fungovať správne“ vyjadril sa poslanec Miroslav Fašang pre TA3.

„Časť stropu plavárne je v zlom technickom stave a vyžaduje si rekonštrukciu, ktorá by podľa slov viceprimátora Králika mohla trvať cca 5 mesiacov,“ odpovedal aktuálne pre Brezno24 spomenutý poslanec breznianskeho parlamentu.

Môže vás zaujímať:

Opatrenia radnice pred sviatkami: Pozrite kde sa bude dať ešte parkovať!FOTO

Nad schátralou telocvičnou visí otáznik: Dostane Brezno zelenú a dočkáme sa jej znovuzrodenia?FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM