Katarína Oravská Rôzne

Zábery, z ktorých zamrazí: Mladý fotograf Filip (19) namieril objektív na známy pamätník! VIDEO

Mladý fotograf Filip Majerčík (19) z nášho regiónu zachytáva svojim objektívom najradšej prírodu. Na konte má krásne časozberné video. Teraz upozorňuje zábermi na rozpadávajúci sa pamätník.

Ilustračný obrázok k článku Zábery, z ktorých zamrazí: Mladý fotograf Filip (19) namieril objektív na známy pamätník! VIDEO
Zdroj: YouTube.com

Mladý fotograf Filip Majerčík (19) sa svojej vášni venuje od malička, no naplno jej prepadol pred pár rokmi. Na rodáka z Dolnej Lehoty, okres Brezno sme vás upozornili pred rokom. Natočil totiž časozberné video, ktoré chytá za srdce. Video V srdci Slovenska sa skladá z neuveriteľných 4625 fotografií a autor v ňom zachytáva pahorky Nízkych Tatier či vodnú nádrž v Krpáčove.

V Krpáčove zostal aj tentoraz. V jeho novom videu môžete vidieť zábery z vtáčej perspektívy rozpadnutého Pamätníka Druhej československej paradesantnej brigády. Jasne tu vidieť odpadnutý betónový blok, ktorý takto leží už niekoľko rokov.

„Ako Dolnolehoťan často prechádzam okolo pamätníka a vidím, že táto spomienka na hrdinov SNP je, bohužiaľ, v katastrofálnom stave a zaslúžila by si opravu. Na týchto záberoch z výšky vidieť poškodenie lepšie ako pri pohľade zo zeme,“ odpovedá Majerčík na otázku, čo ho viedlo k natočeniu videa.

Pozrite si zábery rozpadávajúcej sa pamiatky v priloženom vi­deu!

Smutné a zároveň fascinujúce zábery
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM