Kristína Kožiaková Kultúra

Zatočte s nudou s PREHĽADOM na týždeň. V Brezne a okolí sa máme na čo tešiť

Chcete sa zabaviť či odreagovať po ťažkom dni? Pre Brezňanov máme hneď niekoľko tipov na trávenie nadchádzajúcich siedmich dní.

Ilustračný obrázok k článku Zatočte s nudou s PREHĽADOM na týždeň. V Brezne a okolí sa máme na čo tešiť
Zdroj: Dnes24.sk

BREZNIANSKE KULTÚRNE LETO

August 2016, Brezno

Leto nabité kultúrnymi zážitkami čaká nielen všetkých Brezňanov. Čakajú nás dva mesiace nabité akciami od výmyslu sveta. Koncerty, predstavenia aj divadielka pre najmenších či joga v mestskom parku. Nasadnite do kultúrneho vlaku v Brezne.

ROZPRÁVKA V MÚZEU

6.7. – 26.8.2016, Brezno, Horehronské múzeum

Horehronské múzeum v Brezne pripravilo pre svojich návštevníkov v prázdninovom čase výstavu Múzeum v rozprávke – Rozprávka v múzeu. Čaká na Vás viac ako desiatka príbehov – Kráľ času, Slncový koň, Tri práčky, Prorok Rak, Smelý zajko – z pera Pavla Dobšinského, bratov Grimmovcov, M. Jančovej, J.C. Hronského a iných spisovateľov. Okrem toho môžu návštevníci – menší a aj tí skôr narodení, v tomto „rozprávkovom“ prostredí pobudnúť pri prelistovaní alebo čítaní ďalších dobrodružstiev, obdivovať ilustrácie známych, či menej známych príbehov, alebo naučiť sa zopár riekaniek.

TRABANTOM DO POSLEDNÉHO DYCHU

9. augusta 2016 o 19:00 Brezno, kino Mostár

Dokemnetárny film / road movie. Staručký „dederónsky“ trabant sa stal Danovi Přibáňovi, zrejme najznámejšiemu českému cestovateľovi súčasnosti, osudným. Ako sme mohli vidieť v jeho predošlých dokumentárnych filmoch a televíznych seriáloch, precestoval na ňom už Hodvábnu cestu, Afriku, Južnú Ameriku i Austráliu.

VÄRTTINÄ

11.8. 2016 o 19:30, Brezno Bombura klub

Popredné predstaviteľky svetovej scény world music sa predstavia v breznianskom klube Bombura. Na pódium sa s nimi spoločne postavia Margetky a spojenie kultúr sa môže začať.

HRDZA

12.8.2016 o 19:00, Amfiteáter Braväcovo

Korene slovenského folklóru pretvorené do moderného šatu, ktorý sa mimo Slovenska nazýva aj ako folk, worldbeat, ethnic fusion, world fusion alebo veľmi všeobecne, world music. Slušné vokály a pôsobivé melódie evokujúce odozvu u akéhokoľvek publika.

ČUČORIEDKOVÝ DEŇ

13.8.2016 o 10:00 Telgárt

Piaty ročník súťaže o najlepšiu dobrotu z čučoriedok sa uskutoční pred kultúrnym domom v Telgárte. Počas podujatia na vás okrem samotnej súťaže čaká ľudová kapela, sprievodný program a hlavne veľa sladkého.

CYKLOMARATÓN PO STOPÁCH MARTINA RÁZUSA

13.8.2016 o 7:30 Brezno, námestie pod zvonicou

SCK ĎUMBIER vyrazí v sobotu na cyklomaratón. Trasa: Brezno – Čertovica –Brezno – B. Bystrica – Brezno.

JASENSKÉ BARANIE HODY

13. augusta 2016, Jasenie

Obec Jasenie pripravuje Jasenské baranie hody. Počas dňa bude prebiehať tradičná súťaž vo varení baraních hŕč. O zábavu sa postará skupina Senzus, Kučeravý javor a Michal David – revival.

JARMO

13.8.2016 o 11:15 Námestie obce Sihla

16. ročník tradičných pretekov volských záprahov spojený s kultúrnym programom, vystúpeniami speváckych skupín a inštrumentalistov. Nebudú chýbať vystúpenie Sendreiovcov ani furmanská zábava so skupinou Senzus.

Môže vás zaujímať

Obľúbená Divadelná Chalupka je späť. Bohatý PROGRAM v Brezne aj na Horehroní

Foto: ilustračné

Zdroj: TIK
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM