Katarína Oravská Rôzne

Zažite valentínske čaro so svojou polovičkou: 5 najromantickejších miest v Brezne a okolí

Najromantickejší deň v roku je opäť tu a zaľúbení premýšľajú, ako najlepšie stráviť Valentína. Niektorí ľudia vymýšľajú originálne darčeky, iní zase organizujú fascinujúce výlety. No romantiku si môžete užiť aj v Brezne.

Ilustračný obrázok k článku Zažite valentínske čaro so svojou polovičkou: 5 najromantickejších miest v Brezne a okolí
Foto: Katarína Oravská

Lámete si hlavu s problémom, kam zobrať svojho partnera na Valentína? Chcete vymyslieť niečo, aby ste sa cítili so svojou polovičkou príjemne a pritom si nepredstavujete stráviť 14. február iba v reštaurácií? Máme pre vás päť tipov, kam môžete v tento deň zobrať svoju lásku a nič tým určite nepokazíte. Aj obyčajná prechádzka v príjemných častiach Brezna a okolia poteší. Aj takto sa totiž dá oslavovať Valentín.

Nábrežie Hrona

Nábrežie Hrona je zaujímavou lokalitou v Brezne, ktorá má potenciál a určite by si každý z nás vedel predstaviť, ako by sa to tu mohlo zmeniť na veľmi príjemné miesto pre všetky vekové kategórie. Aj teraz je táto zóna vyhľadávanou, stretneme tu kočíkujúce mamičky, malé deti na preliezačkách či seniorov posedávajúcich na netradičných lavičkách, ale aj zamilované páry prechádzajúce sa ruka v ruke.

„S manželkou nejako extra Valentína neoslavujeme a neplánujeme si na tento deň ani žiadne zážitkové výlety. Na nábrežie sa chodíme prechádzať často, je to blízko, je tu pekne a pokoj. Je dosť možné, že sa sem vyberieme aj na sviatok zamilovaných, trebárs po dobrej večeri, poprechádzame sa, dáme si pusu, nakŕmime kačky,“ povedal Michal (42).

Nad Mazorníkom

Pre parádne výhľady nemusíte chodiť ďaleko. Stačí si vyšliapať kopec nad Mazorníkom. Na Chamarovej máte najväčšie breznianske sídlisko ako na dlani. Okrem toho budete na čerstvom vzduchu a pri sebe mať svoju drahú polovičku.

„Ja sem často chodím so svojim miláčikom, aj dvojnohým aj štvornohým. Je to dobrá vychádzka, super výhľad a netrvá to dlho, tak na hodinku a či je Valentína alebo nie, s partnerom sa na vrchole pri kríži nezabudneme pobozkať, veď si zaslúžime odmenu, za to, že sme tam vôbec vyšli,“ smeje sa Lucia (34).

Čierny Balog

Malebná dedinka v našom okrese láka lesníckym skanzenom či Čiernohronskou železnicou, tou sa dá previezť aj teraz v zime. Čo tak pusa na Valentína v pare z vláčika? Na tú by ste isto len tak nezabudli.

„Chodievam sem veľmi rada, najmä však v lete. Síce som aktuálne nezadaná, ale viem si predstaviť takýto výlet na Valentína so svojou láskou, prečo nie,“ priznala Olívia (28).

Chopok

Vyviezť sa lanovkou na Chopok, kochať sa výhľadmi a štrngnúť si so svojou láskou šampanským s jahodami. Podľa nás, romantika ako vyšitá, preto sme aj Chopok vybrali medzi top romantické miesta v Brezne a okolí. Alternatívou tiež môže byť aj výstup na Ďumbier, ale pozor, len s rozumom a výstrojov.

„To je ináč dobrý nápad, dík za inšpiráciu :) Naše hory mám rád, som športovo založený, takže ešte by som to vylepšil a zobral lyže a do vrecka bonboniéru pre frajerku,“ povedal Stano (29).

Skala lásky

Nachádza sa na Chvatimechu pod kaplnkou sv. Antona Paduánskeho. Otvorili ju len v októbri minulého roka. Je to extra vhodné miesto na Valentína. Môžete si tu totiž pripnúť svoju zámku lásky. Na skale je zobrazený gigantický akt ženy a muža, ktorý namaľoval Pavol Havaš z Hronca a nájdete tu aj romantickú lavičku s vyrezávanými labuťami, ktorá je dielom Martina Kalmana.

„O Skale lásky som už počula a videla som aj dáke jej fotky, ale ešte som tam nebola. Vyzerá to pekne a ten nápad so zámkou sa mi páči. Ideálne na Valentína, asi to navrhnem priateľovi. Ale napadlo mi, že romantické miesto v meste by mohla byť zvonica, teda keby bola sprístupnená vyhliadka alebo aj v synagóge by mohli bývať nejaké špeci akcie na Valentína, raz sa možno dočkáme,“ uviedla Petra (22).

A ak sme vás našimi valentínskymi tipmi náhodou predsa len nepresvedčili, môžete si za romantikou odskočiť aj ďalej od Brezna, napríklad do susedného mesta. Aj Banská Bystrica totiž ponúka dostatok miest, kde si užijete spoločné chvíle so svojou polovičkou, veď si to pozrite sami.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM