Kristína Kožiaková Správy

Zima o krok bližšie: Južná strana Chopku sa už zasnežuje, delá v plnom nasadení!

V tých to dňoch bolo spustené zasnežovanie na južnej strane Chopku. Na zjazdovke Predné Dereše funguje 20 snežných tyčí. Lyžovačka na Chopku je o krok bližšie.

Ilustračný obrázok k článku Zima o krok bližšie: Južná strana Chopku sa už zasnežuje, delá v plnom nasadení!
Zdroj: Dnes24.sk

Na južnej strane Chopku spustili snežné delá. Podľa slov Zuzany Fabianovej hovorkyne TMR bolo zasnežovanie spustené v úseku zjazdovky Predné Dereše. „Priaznivé mrazivé teploty (od –3,5 do –5,5 °C), severozápadný vietor a dobrá vlhkosť vzduchu umožnili už v sobotu 14. novembra spustiť 20 snežných tyčí na južnej strane Chopku,“ prezradila.

Zasnežovanie by malo podľa informácií od hovorkyne prebiehať aj v nasledujúcich dňoch z pondelka na utorok a zo stredy na štvrtok.

„Ak vyjde predpoveď počasia na najbližšie obdobie, na južnej strane Chopku sa bude pokračovať v zasnežovaní ďalších zjazdoviek s názvom Krupová – Srdiečko a Srdiečko – Kosodrevina.“

Snežiť by sa v najbližších dňoch malo začať aj na severnej strane. „Podľa vyhovujúcich podmienok (teplota, vlhkosť vzduchu, vietor a jeho smer) potrebných pre zasnežovanie sa začnú na severnej strane Chopku zasnežovať zjazdovky 1a, 1b, 1c teda hlavný ťah z Chopku (2 004 m n.m.) smerom na Priehybu (1 380 m n.m.) a takisto aj zjazdovky v nižších polohách: Lúčky, Turistická, FIS a Biela Púť,“ dodala na záver Fabianová.

Zimná sezóna v lyžiarskom stredisku Jasná Nízke Tatry sa podľa hovorkyne TMR oficiálne začne 5. decembra 2015.

Môže vás zaujímať:

Práce na obchvate Brezna zďaleka neutíchajú: Ide všetko podľa plánu? Aktuálne FOTO

Foto:Petra Šuhajdová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM