Kristína Kožiaková Rôzne

Živý Betlehem aj drevená zvonička. Poznáme lákadlá vianočných trhov v Brezne!

Najkrajšie sviatky sa opäť nezaobídu bez tradičných trhov. Aké novinky mesto pripravilo tento rok?

Ilustračný obrázok k článku Živý Betlehem aj drevená zvonička. Poznáme lákadlá vianočných trhov v Brezne!
20
Galéria
Foto: Katarína Oravská

Ani sa nenazdáme a Brezno bude zažívať pravú vianočnú atmosféru. Aj tento rok sú prichystané vianočné trhy, na ktoré sa určite mnohí Brezňania tešia, dokonca aj s viacerými novinkami.

Vianočné trhy sa otvoria 16. decembra 2016 o 17:00. Na otvorení zahrá a zaspieva, Brezňanom známa, skupina Kučeravý javor. Najmä tí najmenší sa môžu tešiť na krátke divadelné predstavenie Živý Betlehem.

„Divadelné predstavenie Živý Betlehem odohrajú mladí divadelníci z Divadelného súboru Jána Chalupku v Brezne,“ prezradila viceprimátorka mesta Brezna Petra Dzurmanová.

Ako sme sa dozvedeli ďalej, vystúpenie si budú môcť pozrieť Brezňania každý deň o 17:00, počas trvania vianočných trhov, ktoré sa ukončia vo štvrtok 22. decembra 2016.

V pondelok 19. decembra 2016 o 17:30 spestrí vianočné trhy svojim vystúpením aj Denné centrum Prameň. Počas vianočných trhov bude na námestí umiestnená aj drevená zvonička, replika známej dominanty mesta – zvonice, ktorá bude mať výšku približne dva metre.

„Do tejto miniatúry bude môcť vojsť každý a zazvoniť si pre šťastie na zvone, ktorý bude umiestnený vo zvoničke,“ prezradila ďalej o novinke na námestí Dzurmanová.

Pozrite si fotografie z minuloročných vianočných trhov v Brezne v našej fotogalérii!

Vianočné trhy v meste: Aké stánky sa páčia najviac vám?
20
Galéria
Foto: Kristína Kožiaková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM