Katarína Oravská Futbal

Zmena na trénerskom poste? Na lavičku Podbrezovej vraj mieri Zdenko Frťala (45)

Zdenko Frťala (45) už absolvoval s vedením železiarov prvé rozhovory. Na Horehroní by mal nastúpiť do funkcie hlavného kouča od júna.

Ilustračný obrázok k článku Zmena na trénerskom poste? Na lavičku Podbrezovej vraj mieri Zdenko Frťala (45)
Zdroj: TASR

Novým trénerom slovenského futbalového klubu ŽP Šport Podbrezová by sa mal stať Zdenko Frťala. Informoval o tom denník Šport.

Frťala už absolvoval s vedením „železiarov“ prvé rozhovory, definitívu si ale nechal až po potvrdení jeho druholigového Varnsdorfu do českej Synot ligy. Štyridsaťpäťročný bývalý hráč Trnavy, Slovana či Teplíc robil asistenta Michalovi Bílkovi v Ružomberku v sezóne 2008/2009. Na Horehroní by mal nastúpiť do funkcie hlavného kouča od júna.

Trénerská stolička v Podbrezovej sa zatriasla už vo februári. Vtedy Jaroslav Kentoš ukončil svoje pôsobenie v klube na základe dohody. Nováčik najvyššej slovenskej súťaže bol vtedy po jesennej časti na 8. mieste tabuľky a pred zimnou prestávkou ťahal sedemzápasovú šnúru bez víťazstva. Ako vtedy zdôvodnil prezident klubu Július Kriváň, klub nedosahoval také výsledky ako predtým a podľa vedenia na tom mohli byť lepšie. Zmena mala byť oživením a hráčov naštartovať k lepším výkonom. Kentoša nahradili z domácich radov Branislavom Benkom, Máriom Auxtom a pričlenili k nim ešte Jozefa Moresa a Mareka Bažíka.

Po poslednom zápase na domácej pôde v tejto sezóne Benko povedal, že pre niektorých hráčov je asi takáto súťaž priveľké sústo. Klub ŽP Šport Podbrezová je pred záverečným zápasom v sezóne v tabuľke na predposlednom 11.mieste s 29 bodmi po sérii prehratých duelov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM