Jakub Forgács Rôzne

Známy pancierák vyrazí do posledného boja: Posledná šanca vidieť vlak Štefánik v akcii!

Máte poslednú šancu, uvidieť obrnený vojnový vlak Štefánik v akcii. Počas jubilejných osláv výročia SNP sa poslednýkrát prevedie v plnej paráde. Kde skončí svoju púť?

Ilustračný obrázok k článku Známy pancierák vyrazí do posledného boja: Posledná šanca vidieť vlak Štefánik v akcii!
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

„V piatok bude od 10:00 na banskobystrickej železničnej stanici verejnosti sprístupnený jedinečný pancierový vlak Štefánik, ktorý bude pristavený na prvom nástupišti, hneď pri východe z vestibulu“ uviedla v utorok na tlačovej konferencii Jarmila Kornietová, prednostka železničnej stanice Banská Bystrica.

Program bude podľa jej slov pokračovať v sobotu od 10:00 do 21:00. Okolo 18:30 bude jeho súčasťou ukážka mobilizačnej jednotky na žlezničnej stanici v Banskej Bystrici, kedy budú môcť záujemcovia opäť navštíviť aj pancierový vlak. „V nedeľu v ranných hodinách sa presunie na zastávku Šalková, kde o 16:15 začne dynamická ukážka bojov,“ povedala Kornietová.

Ako doplnila, v rámci osláv výročia SNP pôjde vôbec o poslednú statickú a dynamickú ukážku tohto unikátneho vlaku v Banskej Bystrici. „Podvozok vlaku je spred minulého storočia a nie je reálne, aby zniesol ďalšie ukážky. V areáli Múzea SNP pripravujeme koľajisko, kde bude tento vlak umiestnený,“ dodal riaditeľ Múzea SNP Stanislav Mičev.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM