Katarína Oravská Rôzne

5 rád od ostrieľaného kaderníka z Brezna: V čom spočíva tajomstvo pekného účesu?

Vlasy sú korunou krásy. V čom však spočíva tajomstvo pekného účesu? Spýtali sme sa priamo odborníka z Brezna Adama Medveďa, ktorý presne vie, ako na vlasy.

Ilustračný obrázok k článku 5 rád od ostrieľaného kaderníka z Brezna: V čom spočíva tajomstvo pekného účesu?
Zdroj: TASR

Kaderník Adam Medveď pôsobil v našom hlavnom meste, kde mal možnosť česať aj známe osobnosti z televíznej obrazovky, herečky či modelky. Rozhodol sa však vydať na vlastnú dráhu a vrátil sa do Brezna. Otvoril vlastné kadernícke štúdio na Nálepkovej ulici. Nám prezradil rady, ako sa o našu korunu krásy starať aj to, čo sa aktuálne nosí.

Čo je teraz trendy, aké strihy, farby, s čím sa momentálne stretávate?

Trendy je hlavne prirodzenosť, naturálne odtiene, jemne zosvetlené konce vlasov. Okrem toho tupé strihy, mikáda a ofiny. A stretávam sa hlavne s požiadavkou, aby bol účes praktický a hlavne, aby klientka zvládla sama jeho styling.

Ako je to so zákazníčkami, nechávajú si poradiť alebo prídu s konkrétnym nápadom?

Myslím si, že je to tak pol na pol. Jedna skupina zverí svoje vlasy do mojej opatery a dôveruje mi, aj keď podstupujú radikálnejšiu zmenu. Avšak ďalšia skupina lipne na svojom zaužívanom looku. Veľakrát po dohode a konzultácii klientky usmerním a nájdeme cestu ako vyzerať sviežo a trendy.

Sú Breznianky ochotné experimentovať alebo nie?

Keďže trendy, ako som spomínal, sú naturálne odtiene a prirodzený vzhľad neženiem stylingy do extravagantných foriem. Dbám na to, aby ženy vyzerali aj po úprave doma stále dobre a účes sa dal použiť v každodennosti po ľahkej domácej úprave. Ale inak som veľmi prekvapený, koľko žien prichádza s tým, že túžia po zmene a práve preto prišli.

Čo by ste ženám poradili ohľadne starostlivosti o vlasy, 5 základných rád?

  1. kvalitná vlasová kozmetika
  2. farbiť sa v salóne kvalitnými farbami
  3. nevystavovať vlasy zbytočne vysokej teplote
  4. pravidelná regenerácia
  5. a vždy sa o všetkom poradiť so svojim kaderníkom

Ako dlho sa venujete práci kaderníka?

Venovať som sa tomuto povolaniu začal na strednej škole vo Zvolene, kde som sa vyučil. Potom som hneď po škole pracoval dva roky v Bratislave v renomovanom kaderníckom salóne a nakoniec som si otvoril svoje vlastné kadernícke štúdio tu, v Brezne.

Prečo ste sa do Brezna vrátili?

Bratislavské kaderníctvo, v ktorom som pracoval, ma naučilo veľmi veľa z hľadiska práce, komunikácie, marketingu a pod. Otvorilo mi to možnosti a obohatilo moje zručnosti, za ktoré som nesmierne vďačný. Avšak som mladý človek, horlivý dokázať viac a preto som sa vybral na svoju vlastnú dráhu. Chcem totiž budovať svoje meno a svoje štúdio.

Prezraďte, zažili ste už v práci nejakú kurióznu či humornú story?

V spomínanom kaderníckom salóne v Bratislave sme si s kolegami v práci robili popcorn v mikrovlnke, ktorý nám zhorel. Dym zachytil požiarny senzor a evakuovali sme celé nákupné centrum.

Čítajte tiež:

5 rád od ostrieľanej vizážistky z Brezna: V čom spočíva tajomstvo dokonalej vizáže?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM