Jakub Forgács Samospráva

Aj starosta Mýtnej chce byť županom BBSK. Svoje rozhodnutie nekandidovať zmenil

Svoju kandidatúru Greksa avizoval ešte začiatkom roka, vo februári však rozhodnutie zmenil. Tentoraz je podľa jeho slov rozhodnutie definitívne.

Ilustračný obrázok k článku Aj starosta Mýtnej chce byť županom BBSK. Svoje rozhodnutie nekandidovať zmenil
4
Galéria
Zdroj: TASR

O post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) sa chce uchádzať aj starosta obce Mýtna v okrese Lučenec Pavel Greksa. Svoju kandidatúru Greksa avizoval ešte začiatkom tohto roka, vo februári však rozhodnutie zmenil. Tentoraz je podľa jeho slov rozhodnutie definitívne.

„Situácia, ktorá nastala okolo výstavby rýchlostnej cesty na Novohrade a Gemeri ma presvedčila v to, že treba ďalej pokračovať a ďalej sa starať o tento región, aby bola infraštruktúra urobená tak, aby sme tento náš kraj mohli ďalej rozvíjať,“ zdôvodnil svoje rozhodnutie.

Podľa jeho slov by z pozície predsedu kraja bojoval za to, aby sa v kraji zlepšila infraštruktúra. Práve tá je podľa jeho názoru základným predpokladom na to, aby sa skvalitnila mobilita za prácou či materiálu. Takisto by pomohla príchodu nových investorov a tým pádom aj vzniku nových pracovných miest.

Greksa pred pár dňami informoval, že sa ku koncu aktuálneho roka vzdá svojej funkcie. Dôvodom je spochybnenie výstavby ďalších úsekov rýchlostnej cesty R2 v smere od Kriváňa na Košice, za ktoré ako aktivista bojuje už vyše desať rokov. Odchod z postu starostu však podľa jeho slov neznamená, že prestane bojovať za dobudovanie R2.

Do týchto dní v BBSK oficiálne oznámili svoju kandidatúru na post predsedu kraja banskobystrický podnikateľ Ján Lunter, politológ, poslanec Národnej rady (NR) SR za stranu Sloboda a Solidarita a poslanec Mestského zastupiteľstva v Banskej Bystrici Martin Klus, prednosta Mestského úradu v Brezne, vyštudovaný právnik Martin Juhaniak, predseda Strany moderného Slovenska Milan Urbáni, konateľ súkromnej firmy, banskobystrický mestský poslanec Igor Kašper, exprimátor Banskej Bystrice Ivan Saktor a generálny riaditeľ banskobystrického Múzea SNP a mestský poslanec Stanislav Mičev.

Jediný, kto ešte oficiálne neoznámil svoju kandidatúru, je súčasný predseda samosprávneho kraja a poslanec NR SR za ĽSNS Marian Kotleba. Ako ale nedávno uviedol, o kandidatúre priebežne rozmýšľa.

Zastupiteľstvo BBSK
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM