Eva Drugdová Rôzne Správy

Ako spestriť deťom prázdniny? 10 tipov na parádne akcie v Banskobystrickom kraji

Väčšina rodičov sa snaží cez prázdniny vymyslieť pre deti zaujímavý program. Na inšpiráciu vám ponúkame prehľad podujatí v našom kraji, na ktorých nuda nehrozí.

Ilustračný obrázok k článku Ako spestriť deťom prázdniny? 10 tipov na parádne akcie v Banskobystrickom kraji
7
Galéria
Zdroj: TASR

Letné jazdecké preteky na Masarykovom dvore

29. júla 2017, Vígľaš – Pstruša

Letné preteky v parkúrovom skákaní sú ďalšími zo série pretekov usporiadávaných na Masarykovom dvore. Príďte sa koncom leta pokochať krásou koní a vychutnať si pestrý letný sprievodný program, ktorý začína o 11:00. Okrem iného sa bude hľadať najlepší detský model dňa a vaše ratolesti sa budú môcť zabaviť na diskotéke pre malých.

Kammerhof deťom

29. júla 2017 o 14:00, Banská Štiavnica

Slovenské banské múzeum Kammerhof pozýva zažiť špeciálne vstupy pre rodiny s deťmi pod názvom Kammerhof deťom, ktoré sa uskutočnia vždy v stredu a v sobotu v mesiacoch júl a august 2017 v čase o 14:00 hod. Slovenské banské múzeum okrem toho pripravuje pre deti Dielničky v Kammerhofe, kde sa uskutočnia Letné tvorivé dielne. Môžete ich navštíviť v termínoch 8.-12. augusta a 15.-19. augusta 2017 v čase od 9:30 do 15:30. Pre malých i veľkých je pripravená široká paleta zaujímavých tvorivých aktivít.

Šášovské hradné hry

29. júla 2017 o 14:30, Šášovské podhradie

Deň plný zábavy si vaše ratolesti môžu užiť už najbližšiu sobotu na Šášovských hradných hrách. Začína sa o 14:30 výstupom na hrad Šášov a od 16:00 čaká na deti bohatý program. Istotne ich zaujmú sokoliarske či šermiarske vystúpenia, lukostreľba a rozprávkový les. Zo sprievodných akcií bude stáť za vyskúšanie jazda na koni, razba vlastnej mince, rôzne súťaže a kráľovská čokoláda.

Nedeľné divadielko

30. júla 2017 o 16:00, Mestský park Brezno

V rámci Breznianskeho kultúrneho leta 2017 si budete môcť pozrieť nedeľné divadielko, ktoré sa uskutoční 30. júla v čase od 16:00 do 18:00 hodiny. Pre deti je naplánovaná Rozprávka o princovej ceste k stratenej korune, na ktorej mu žaba Elvíra pripraví nečakané úlohy. Príbeh, v ktorom ožije rozprávajúca žaba, čertica i babka bylinkárka prinesie úsmevné príhody. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie uskutoční v synagóge.

Kamaráti z rozprávok na terase

5. augusta 2017 o 15.00, Lučenec

Sobotné poobedie na letnej terase bude v duchu dobrého jedla, grilovania, zábavy, tanca, maľovania na tvár a obľúbených maskotov z rozprávok, čo ocenia hlavne deti. Tie sa budú môcť tešiť na rozprávkové stanoviská, na ktorých prebehnú rôzne súťaže. Bude tam Svet Mickeyho, Mimoňa a Ľadové kráľovstvo s Elsou s Olafom. Pre dospelých je pripravená živá hudba, grilovanie a instagram súťaž o romantickú večeru s kinom.

Nočné netradičné prehliadky Starého zámku v Banskej Štiavnici

5. augusta 2017 o 18.00, Banská Štiavnica

Nočná, netradičná, ale hlavne zábavná prehliadka zámku spojená s riešením úloh, ktoré súvisia s históriou mesta Banská Štiavnica sa uskutoční 5. augusta 2017 v čase od 18:00 do 21:00 hod. Pri zámockej studni vás čaká dobrodružné stretnutie s pavúkom Kamilom, pri Severnej veži sa už chystá banskoštiavnický piknik v tráve, v Rytierskej sále sa dozviete zaujímavosti z histórie múzejníctva v Banskej Štiavnici a pre hádania chtivých je pripravená tajnička.

Špunti – festival aktívnej rodiny

18. – 19. augusta 2017, Banská Bystrica

Najlepší festival pre rodinu v Banskej Bystrici. Zábava, poučenie aj relax pre všetky vekové kategórie. Pre deti sú pripravené hry, dobrodružný chodník v parku Radvanských, súťaže, dielničky, ukážky športov, divadielko, darčeky. Dospelých čakajú výstavno-predajné stánky, workshopy, oddychové zóny. Nebude sa vám chcieť odísť. Hlavnou myšlienkou festivalu je podporiť pevné vzťahy v rodinách prostredníctvom spoločných zážitkov. Festival spája výstavu, vzdelávanie a zážitky do jedného komplexného celku.

Gazdovanie na Hriňovských lazoch 2017

19. augusta 2017, Hriňová

Zaveďte vaše deti na chvíľu do minulosti. Festival Gazdovanie na hriňovských lazoch prezentuje, ako sa voľakedy žilo na lazoch v Podpoľaní. Návštevníci sa môžu preniesť v čase a pozrieť si tradičnú hriňovskú svadbu, ktorú budú viezť volské záprahy. Môžete si tiež vyskúšať oranie s volmi, kosenie a mlátenie obilia, vyberanie zemiakov, bielenie plátna, prácu remeselníkov alebo sa zoznámiť s tradíciami a ľudovými zvykmi. V niekoľkých dvorov sa prezentuje tradičná kuchyňa so špecialitami našich starých mám. Na festivale rezonuje aj folklór, ktorý má v Hriňovej veľkú tradíciu.

Bubble day 2017

25. augusta 2017, Banská Bystrica

Tento rok ide o štvrté narodeniny Bubble day so špeciálnou myšlienku, ktorou je Deň bublín pre každého. Podujatie je určené pre všetky vekové kategórie, pretože vek je iba formalita a bubliny sú ten najkrajší spôsob, ako ľudí spojiť a dať im možnosť zaspomínať na krásne chvíle detstva.

Medzinárodné letecké dni SIAF 2017

26. – 27. augusta 2017, letisko Sliač

Na letisku Sliač sa aj tento rok chystá najväčšia letecká udalosť roka, ktorá nadobúda čoraz väčšiu medzinárodnú prestíž. Vaše deti určite poteší bohatý program, počas ktorého predvedú lietadlá na oblohe hotové divadlo.

Foto: ilustračné

Deti majú svoj deň
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM