Kristína Kožiaková Správy

Brezno varujú pred snežením: V týchto hodinách to má prísť a až toľkoto cm napadať

Okres Brezno varujú pred vyčíňaním Perinbaby. Koľko centimetrov snehu má u nás spadnúť a v ktorých hodinách sa sneženie očakáva?

Ilustračný obrázok k článku Brezno varujú pred snežením: V týchto hodinách to má prísť a až toľkoto cm napadať
Foto: Katarína Oravská

Perinbaba k nám má už onedlho prísť v plnej sile. „V okrese Brezno sa miestami očakáva výskyt sneženia, pri ktorom spadne 10 – 15 cm nového snehu,“ uviedli meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu. Tí aj vydali varovanie v podobe výstrahy prvého stupňa pred snežením. Tá platí v piatok 15. januára od polnoci do 15:00 hod.

Uvedená výška nového snehu podľa slov meteorológov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb). Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

S príchodom snehovej nádielky sa však môžu vyskytnúť aj ďalšie komplikácie. „V okrese Brezno sa miestami očakáva tvorba snehových jazykov. Tvorba snehových jazykov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity,“ píše sa ďalej na SHMÚ.

V sobotu od šiestej hodiny rannej do nedele 00:00 hod. preto vydali meteorológovia pre okres Brezno aj výstrahu pred snehovými jazykmi a závejmi.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM