Šport

Aréna bude prvýkrát v histórii hostiť preteky Slovenského pohára v krasokorčuľovaní

Do Brezna príde vyše dvesto špičkových pretekárov. Dvojdňový program im umožní vylepšiť si svoje bodové skóre ešte pred majstrovstvami Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Aréna bude prvýkrát v histórii hostiť preteky Slovenského pohára v krasokorčuľovaní
Zdroj: TASR

Krasokorčuliarsky klub ICE SKATING TEAM – Brezno (IST BREZNO) po úspešnej rozprávke na ľade O Jankovi a Marienke, ktorej premiéru videla v Aréne viac ako tisícka divákov, nezaháľal a už niekoľko mesiacov pripravuje najvyššiu slovenskú súťaž v krasokorčuľovaní.

Predstaví sa viac ako 220 pretekárov

Počas 27. a 28. januára 2018 budeme môcť po prvýkrát v histórii vzhliadnuť preteky Slovenského pohára. Vedenie IST Brezno ešte v lete požiadalo o organizovanie Slovenského pohára v krasokorčuľovaní Slovenský krasokorčuliarsky zväz, ktorý dal organizácii 1. ročníka ICE CUP Brezno zelenú.

Počiatočne nesmelé plány predsedu klubu Pavla Miháľa a trénerky Márie Lörinčíkovej tak začali naberať reálne kontúry a už dnes môžeme povedať, že to bude jeden z mála pretekov na Slovensku, kde sa predstaví viac ako 220 pretekárov, čo je na slovenské pomery jeden z najzastúpenejších pretekov.

Do Brezna príde celkovo 26 krasokorču­liarskych klubov z celého Slovenska v rôznych vekových kategóriách. Dvojdňový program v Aréne Brezno bude nabitý pretekármi, ktorí si budú chcieť ešte pred majstrovstvami Slovenska vylepšiť svoje bodové skóre.

Diváci tak budú môcť vzhliadnuť dovedna 17 kategórií od úplne najmenších 6-ročných až po seniorky.

Vstup bude zadarmo

Aj domáci klub IST Brezno vo svojej krátkej histórii dokázal postaviť do súťaže päť pretekárok. Dve najmladšie dievčatá nastúpia v kategórii začiatočníkov BASIC, kde si odjazdia svoju súťažnú premiéru.

Domáci klub bude mať svoje zastúpenia aj v kategórii IK mladšie, kde sa predstaví jedna pretekárka, a v kategórii IK staršie budú farby Brezna hájiť ďalšie dve dievčatá.

Vstup do Arény Brezno je počas oboch súťažných dní zadarmo. Kedykoľvek zavítate na zimný štadión počas posledného januárového víkendu, vždy budete môcť sledovať niektorú zo súťaží a naživo tak vidieť, ako prebieha Slovenský pohár v krasokorčuľovaní, jednotlivé rozjazdy a prácu rozhodcovského zbo­ru.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM