Jakub Forgács Správy Samospráva

Banskobystrický kraj navyšuje očkovacie kapacity: Vakcinovaným budú rozdávať aj skipasy

Vakcína príde za obyvateľmi do miest a obcí naprieč celým krajom, priestor zaočkovať sa bude mať takmer 15-tisíc ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Banskobystrický kraj navyšuje očkovacie kapacity: Vakcinovaným budú rozdávať aj skipasy
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) posilňuje očkovacie kapacity vo svojich vakcinačných centrách a na výjazdoch. Už v sobotu 11. decembra sa spolu s ďalšími krajmi zapojí tiež do kampane ministerstva zdravotníctva, ktorá má za cieľ zvýšiť záujem o očkovanie a zdôrazniť jeho význam. Informovala o tom Lenka Štepáneková, vedúca oddelenia komunikácie BBSK.

Skipasy zdarma

„V očkovacom centre v Európa SC v Banskej Bystrici budú počas tohto dňa na prvých sto prvoočkovancov nad 50 rokov čakať celodenné skipasy do Park Snow Donovaly,“ uviedla.

S administráciou očkovania príde podľa slov Štepánekovej do Európa SC v sobotu dopoludnia, medzi 10.00 a 12.00 hod., pomôcť podpredseda BBSK Ondrej Lunter, k dispozícii tu bude tiež hlavný lekár BBSK Jozef Botka, pripravený odpovedať na otázky verejnosti," uviedla

„Téme očkovania sme sa začali venovať ako prvý kraj hneď v januári tohto roka, keď sa začalo hovoriť o prísune vakcín na Slovensko. Predstavili sme očkovaciu stratégiu založenú na veľkokapacitných centrách, ktorá sa neskôr stala aj základom štátnej očkovacej stratégie. Tým sme však ani zďaleka neskončili a prišli sme s riešeniami pre ľudí, ktorí sa nevedia alebo nemôžu do takéhoto centra dostaviť. Dnes vidíme, že záujem o výjazdové očkovanie znovu narastá, preto sme sa ho rozhodli posilniť. Očkujeme tiež v zariadeniach sociálnych služieb a v prípade ležiacich pacientov aj priamo u nich doma,“ povedal Ondrej Lunter.

Viac o výjazdovom očkovaní v kraji sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Plagát k výjazdovému očkovaniu v Banskobystrickom kraji
1
Galéria
Zdroj: BBSK
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM