Jakub Forgács Správy Samospráva

Banskobystrický kraj spúšťa unikátny projekt: Študentov čaká ONLINE burza

Kraj pripravil vôbec prvú Burzu stredných škôl, bude v online priestore. Dá priestor viac ako 80 stredným školám, rozdeleným do jednotlivých dní podľa okresov.

Ilustračný obrázok k článku Banskobystrický kraj spúšťa unikátny projekt: Študentov čaká ONLINE burza
Zdroj: TASR/František Iván

Ponuku stredných škôl a možnosti štúdia v Banskobystrickom kraji priblíži žiakom základných škôl a ich rodičom, ale i záujemcom o celoživotné vzdelávanie, historicky prvá Burza stredných škôl, ktorú organizuje Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK). Informovala o tom Lenka Štepáneková, vedúca oddelenia komunikácie BBSK.

V online priestore

Burza sa bude konať v online priestore na YouTube kanáli Idem na strednú v pracovných dňoch od stredy 9. februára do piatku 18. februára vždy v čase od 15.30 do 18.00 hod.

„Už v mladom veku musia naše deti urobiť rozhodnutie, ktoré má obrovský dopad na ich ďalší život a smerovanie. Je dôležité, aby sa rozhodli múdro a na základe čo najväčšieho množstva informácií. Preto ma veľmi teší, že aj my ako kraj môžeme k takémuto múdremu rozhodnutiu prispieť, napríklad v podobe Burzy stredných škôl či nového webu idemnastrednu.sk, ktoré im poskytnú ucelený prehľad o možnostiach štúdia i budúcich pracovných príležitostiach v našom kraji,“ povedal predseda BBSK Ján Lunter.

Samotná Burza dá priestor viac ako 80 stredným školám, rozdeleným do jednotlivých dní podľa okresov. Ako prvé sa už v stredu 9. februára odprezentujú stredné školy z okresu Zvolen, Burzu stredných škôl uzatvoria v piatok 18. februára stredné školy z okresov Veľký Krtíš, Poltár, Krupina a Detva.

O tom, ako to bude prebiehať, sa viac dočítate na ďalšej strane.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM