Jakub Forgács Správy Samospráva

Banskobystrický kraj spustil NOVÝ web: S čím všetkým pomôže žiakom?

Banskobystrický samosprávny kraj prichádza s novinkou pre žiakov posledných ročníkov základných škôl a ich rodičov. Spustil úplne novú internetovú stránku idemnastrednu.sk.

Ilustračný obrázok k článku Banskobystrický kraj spustil NOVÝ web: S čím všetkým pomôže žiakom?
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Urobiť správne rozhodnutie pri výbere strednej školy môže byť pre žiakov a ich rodičov náročné. Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) preto pripravil úplne nový web idemnastrednu.sk, kde záujemcovia nájdu prehľad všetkých škôl, odborov či duálneho vzdelávania v kraji, vrátane jednoduchého filtrovania podľa regiónu i záujmov žiaka. Informovala o tom Lenka Štepáneková, vedúca oddelenia komunikácie BBSK.

Všetko na jednom mieste

Web pripravil odbor školstva Úradu BBSK a záujemcovia o štúdium na strednej škole tu na jednom mieste nájdu informácie o všetkých stredných školách v kraji, ich odboroch, uplatnení absolventov či zapojení do systému duálneho vzdelávania.

„Chceli sme vytvoriť jednoduchú platformu, ktorá žiakom a ich rodičom umožní dozvedieť sa na jednom mieste všetky potrebné informácie o stredných školách. Primárne sme sa zamerali na školy v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja, ale na webe sú dostupné aj informácie o školách iných zriaďovateľov, vrátane priameho odkazu na ich webové stránky,“ hovorí Judita Droppová z odboru školstva Úradu BBSK, ktorá sa na tvorbe stránky idemnastrednu.sk podieľala.

Prezerať si profily stredných škôl môžu záujemcovia na základe viacerých kritérií – vybrať si môžu napríklad podľa okresu, typu školy či odboru a školy si zoradiť či už podľa počtu žiakov prijatých na vysokú školu alebo tých, ktorí po jej skončení hneď našli uplatnenie na trhu práce.

Aj podľa záujmov

„Rovnako je možné školy vyhľadávať podľa záujmov žiakov, a to v 19 kategóriách – ak sa teda vaše dieťa zaujíma napríklad o informatiku, chémiu, umenie, šport alebo trebárs baníctvo, stránka mu vyhľadá školy, ktoré ponúkajú odbory v jeho sfére záujmu,“ dopĺňa Judita Droppová.

Žiaci tu tiež budú môcť nájsť všetky potrebné informácie k prijímaciemu konaniu, vrátane prihlášky na strednú školu, kritérií prijímacích skúšok za jednotlivé školy či vzorových testov.

Viac o tom, čo ešte nájdete na novom webe, sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM