Katarína Reiterová Krimi

Bezdomovec vykradol v okolí Žiaru rodinné domy: Nepohrdol ani kulmou a autíčkami na ovládanie!

Bezdomovec (33) zo Žiaru vykradol podľa polície dva rodinné domy a vzal si lup za viac ako 5 000 eur. Polícia ho zadržala po dvoch dňoch. Teraz mu hrozia 2 roky za mrežami.

Ilustračný obrázok k článku Bezdomovec vykradol v okolí Žiaru rodinné domy: Nepohrdol ani kulmou a autíčkami na ovládanie!
Foto: Slávka Kellová

Recidivista, 33-ročný Erik K. zo Žiaru nad Hronom, si v pondelok, 17. júna, v dopoludňajších hodinách podľa polície vyhliadol novostavbu rodinného domu na Novej ulici v Lutile. Cez pootvorené okno – vetračku prestrčil ruku, otvoril okno a dostal sa do domu.

Žeby chcel začať fotografovať?

"Z domu si vzal 2 fotoaparáty, objektív, teleobjektív, blesk na fotoaparát, pamäťové karty, kameru, vak na fotoaparát a notebook. Majiteľovi z Lovče spôsobil škodu 4 000 eur,“ povedala nám krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Jeden dom nestačí

To však nebolo všetko. V utorok 18. júna sa podľa obvinenia vlámal do ďalšieho domu. Tentokrát si vyhliadol dom v Ladomerskej Vieske. Medzi 7.00 ráno a 14.00 hodinou sa do tohto domu dostal cez balkónové dvere na prvom poschodí.

Odtiaľto podľa M. Faltániovej ukradol hraciu konzolu, bižutériu, kulmu, rôznu kozmetiku, 3 autíčka na diaľkové ovládanie, 2 nabíjačky na mobilný telefón, notebook, športový ruksak a rôzne pánske oblečenie. „Majiteľke domu vznikla škoda odhadnutá na tisíc eur,“ uviedla hovorkyňa a dodala, že v tomto prípade ho polícia obvinila z prečinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody.

Z basy ho pustili len v apríli

Polícia bezdomovca vypátrala a v stredu 19. júna v popoludňajších hodinách zadržala. „Po vykonaní procesných úkonov ho poverený príslušník umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na ukončenie veci v super rýchlom konaní. Za tieto skutky môže byť potrestaný odňatím slobody až na 2 roky,“ uviedla policajná hovorkyňa.

Erik K., 33-ročný bezdomovec už bol v minulosti viackrát súdne trestaný za majetkovú trestnú činnosť. V apríli tohto roka bol prepustený z výkonu trestu odňatia slobody, kde bol za krádeže vlámaním do rôznych objektov.

Ilustračné foto.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM