Jaroslav Dodok Rôzne

Bicyklovanie s celebritami: Pomôžte deťom s rakovinou

Dve muchy jednou ranou. Ak milujete bicyklovanie a chcete pomôcť ťažko chorým deťom, tak máte jedinečnú príležitosť. Spolu so známymi tvárami zo športu či kultúry môže každý na bicykli pokoriť až 1 946 kilometrov. Takto pridáte ruku a doslova aj svoj

Tak ako už v júni minulého roku sa aj tentoraz bude konať Župný pohár Tipos Na bicykli deťom. Tento projekt je určený pomoci onkologicky chorým deťom a ich rodinám, a už v minulom roku sa podarilo týmto spôsobom vyzbierať vyše 4 000 eur, ktoré boli použité na rekondično-regeneračné pobyty v Tatranskej Lomnici pre malých pacientov a ich rodičov.

Bike jam Kuchyne tento rok nebude[/color][/si­ze]

V roku 2011 sa konal prvý ročník Župného pohára, a tohtoročný peletón bude jeho nasledovníkom. Vtedy sa na štart postavilo takmer 1 800 športuchti­vých pretekárov, ktorý sa rozhodli svojím športovým nadšením a potom prispieť na dobrú vec.

V tomto roku Župnému poháru pribudol ďalší pretek, takže napriek odpadnutiu BIKE JAM Kuchyne program rozhodne neschudobnel, ale bude naopak obohatený o Svätojurskú cykločasovku a pretek Okolo Bratislavy.

Cyklisti sa vydajú naprieč celým Slovenskom[/co­lor][/size]

Maratón, ktorý prostredníctvom svojho predsedu Pavla Freša podporila aj samospráva Bratislavského kraja, bude viesť osemnásobný majster sveta jazdiaci na vysokom bicykli Jozef Zimovčák. Na čele s ním sa športoví nadšenci vydajú 2. júna 2012 z Novej Sedlice na jazdu cez celé Slovensko, kde prejdú 423 miest a obcí.

Cyklisti zavítajú do miest ako Prešov, Kežmarok, Štrbské pleso, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Trenčín, Hlohovec, podrobnú trasu máte možnosť vidieť na webstránke podujatia. V rámci šiestej a siedmej etapy prejdú aj do hlavného mesta Rakúska, Viedne, odkiaľ sa následne poberú smerom na Moravu, kde prejdú cez Brno a prebojujú sa až k najzápadnejšiemu českému mestu Aš.

Chcete sa pridať? Registrujte sa![/color][/size]

Každý, kto má záujem sa tohto projektu zúčastniť, má možnosť sa prihlásiť na preteky prostredníctvom stránky www.nabicyklidetom.sk. Posaďte sa teda na bicykel spolu s mnohými známymi tvárami športového, ale aj kultúrneho života, ktoré chcú aspoň trochu pozmeniť a spríjemniť zápas onkologicky chorých detí s ich zákernou chorobou, a zašportujte si, ako ešte nikdy predtým!

Autor: Dominika Casnochova Zdroj: nabicyklidetom.sk Ilustračné foto: ocibb

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM