Aktualizované Kristína Kožiaková Krimi

Brezňan (29) varil doma pervitín: Domová prehliadka odhalila viac, pozrite policajné FOTO!

Brezňan (29) má vážny problém. Policajti u neho našli dôkazný materiál, ktory ho podľa krajskej hovorkyne mužov zákona usvedčuje z viacerých činov. Hrozí mu až 15 rokov natvrdo!

Ilustračný obrázok k článku Brezňan (29) varil doma pervitín: Domová prehliadka odhalila viac, pozrite policajné FOTO!
Zdroj: TASR

Podľa policajnej hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Márie Faltániovej vyšetrovateľ v Brezne obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, 29-ročného muža z Brezna.

„Od presne nezistenej doby, až do pondelka (19.10.),v mieste trvalého bydliska v nepravidelných intervaloch, 2 až 3 krát do týždňa,vyrábal z vopred zadovážených chemických látok a s využitím domáceho zariadenia, bielu kryštalickú látku metamfetamín.“ upresnila hovorkyňa.

Pre spravodajský portál Brezno 24 hovorkyňa potvrdila že naposledy takýmto spôsobom vyrobil a vo svojej izbe prechovával za účelom vlastnej spotreby ako aj ďalšieho predaja presne nezistené množstvo tejto látky.

„V pondelok uvedenú látku dobrovoľne vydal vyšetrovateľovi pri domovej prehliadke. Išlo o zatavenú injekčnú striekačku, ktorá bola zaslaná na expertízne skúmanie. Expertíza potvrdila, že išlo o pervitín s obsahom 1,4 gramu,čo predstavuje najmenej 26 obvykle jednorazových dávok“ uvádza ďalej Faltániová.

„Obvinený túto látku vyrábal,predával a prechovával aj napriek tomu, že bol právoplatným rozsudkom Okresného súdu v Brezne v máji 2015 odsúdený za zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných jedov a prekurzorov.“ uviedla Faltániová a konkretizuje, že obvineného vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval návrh na jeho vzatie do väzby.

„Keďže sa tohto zločinu dopustil v podmienke, môže byť potrestaný odňatím slobody na 10 až 15 rokov.“ dodala na záver hovorkyňa.

Foto: Policajný zbor

Muž (29) z Brezna opakovane vyrábal drogy: Hrozí mu za to vysoký trest
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM