Kristína Kožiaková Rôzne

Brezňan Rasťo (33) ako prvák ešte netušil, kam to dospeje: Vytvoril čarovný svet! FOTO, ktoré musíte vidieť

Rasťo z Brezna si splnil sen každého malého chlapca. Aj keď jeho záľuba nie je lacný špás a určite zaberá kopu času, výsledok rozhodne stojí za to. Veď pozrite fotky.

Ilustračný obrázok k článku Brezňan Rasťo (33) ako prvák ešte netušil, kam to dospeje: Vytvoril čarovný svet! FOTO, ktoré musíte vidieť
Zdroj: Dnes24.sk

Rasťo(33) aj napriek svojmu veku prepadol veľkej vášni.

Svoj prvý vláčik dostal od svojich rodičov v šiestich rokoch. Odložený ho má dodnes. „Je síce už nefunkčný, ale patrí medzi tie, ktoré si vážim najviac,“ prezradil nám. Jeho záľubou nieje vlastniť vláčiky ako také, ale vytvárať celú komplexnú krajinku.

Na vytvorenie krajiny pre vláčiky potrebujete hlavne trpezlivosť. „Tejto sa venujem viac ako rok a ešte z ďaleka nieje dokončená,“ ako nám ďalej prezradil, ak by sa tomu chcel niekto naplno venovať určite to zaberie veľa času a siahnuť bude musieť aj do vrecka.

Na predaj a kúpu vláčikov existuje aj špeciálny bazár, na ktorom sa dajú kúpiť použité aj nové modely. „Ceny niektorých lokomotív sa vedia vyšplhať aj nad 120 eur,“ prezrádza. Ako sme sa dozvedeli, vláčiky sú vernými kópiami ozajstných vlakov, ktoré môžete vidieť aj bežne v prevádzke.

Rasťo pochádza zo železničiarskej rodiny a tak niet divu, že podľahol takémuto koníčku. „Stavanie vláčikov ma baví už od malička. Vyrastal som v železničiarskej rodine a dokonca aj ja sám pracujem na železnici.“

Najbližšia výzva pre Rasťa je dostavať svoju krajinku a spojiť sily s viacerými modelármi v okolí. „Do budúcnosti rozmýšľam aj nad zorganizovaním výstavy. Ak by mi tento zámer vyšiel, bol by som veľmi rád,“ dodáva Rasťo na záver.

Môže vás zaujímať:

Šikovná Brezňanka Ľubka má krásne hobby: Stačí jej kus látky, výplň a vznikne takáto krása, FOTO

Rasťova vášeň sú vláčiky: Pozrite si krásnu krajinku ktorú vytvoril
28
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM