Kristína Kožiaková Kultúra

Brezňania môžu víkend prežiť naplno. Prehľadný ťahák akcií na voľné dni

Víkend sa nezadržateľne blíži! Aj vy už premýšľate, kam vyrazíte v meste či jeho okolí? Pomôže vám náš prehľad podujatí!

Ilustračný obrázok k článku Brezňania môžu víkend prežiť naplno. Prehľadný ťahák akcií na voľné dni
Zdroj: Dnes24.sk

BREZNIANSKE KULTÚRNE LETO

August 2016, Brezno

Leto nabité kultúrnymi zážitkami čaká nielen všetkých Brezňanov. Čakajú nás dva mesiace nabité akciami od výmyslu sveta. Koncerty, predstavenia aj divadielka pre najmenších či joga v mestskom parku. Nasadnite do kultúrneho vlaku v Brezne.

ROZPRÁVKA V MÚZEU

6.7. – 26.8.2016, Brezno, Horehronské múzeum

Horehronské múzeum v Brezne pripravilo pre svojich návštevníkov v prázdninovom čase výstavu Múzeum v rozprávke – Rozprávka v múzeu. Čaká na Vás viac ako desiatka príbehov – Kráľ času, Slncový koň, Tri práčky, Prorok Rak, Smelý zajko – z pera Pavla Dobšinského, bratov Grimmovcov, M. Jančovej, J.C. Hronského a iných spisovateľov. Okrem toho môžu návštevníci – menší a aj tí skôr narodení, v tomto „rozprávkovom“ prostredí pobudnúť pri prelistovaní alebo čítaní ďalších dobrodružstiev, obdivovať ilustrácie známych, či menej známych príbehov, alebo naučiť sa zopár riekaniek.

DNI OBCE MICHALOVÁ

12. – 14.8.2016, Obec Michalová

Bohatý kultúrny program sa začína v piatok 12.8. vystúpením speváčky Beaty Dubasovej a humornou dvojicou Kajzer a Meluš. Na svoje si prídu nadšenci adrenalínu aj ľudovej zábavy.

HRDZA

12.8.2016 o 19:00, Amfiteáter Braväcovo

Korene slovenského folklóru pretvorené do moderného šatu, ktorý sa mimo Slovenska nazýva aj ako folk, worldbeat, ethnic fusion, world fusion alebo veľmi všeobecne, world music. Slušné vokály a pôsobivé melódie evokujúce odozvu u akéhokoľvek publika.

DRAČÍ PÁTRAČI

13.8.2016 Chopok, Rotunda

Nočné putovanie lanovkou na Chopok. Čaká vás mágia kúzelníka Talostana aj trojhlavý drak chŕliaci oheň a dym. Uži si dobrodružnú cestu dračími príbehmi, množstvo hier a rozprávok.

ČUČORIEDKOVÝ DEŇ

13.8.2016 o 10:00 Telgárt

Piaty ročník súťaže o najlepšiu dobrotu z čučoriedok sa uskutoční pred kultúrnym domom v Telgárte. Počas podujatia na vás okrem samotnej súťaže čaká ľudová kapela, sprievodný program a hlavne veľa sladkého.

CYKLOMARATÓN PO STOPÁCH MARTINA RÁZUSA

13.8.2016 o 7:30 Brezno, námestie pod zvonicou

SCK Ďumbiervyrazí v sobotu na cyklomaratón. Trasa: Brezno – Čertovica –Brezno – B. Bystrica – Brezno.

JASENSKÉ BARANIE HODY

13. augusta 2016, Jasenie

Obec Jasenie pripravuje Jasenské baranie hody. Počas dňa bude prebiehať tradičná súťaž vo varení baraních hŕč. O zábavu sa postará skupina Senzus, Kučeravý javor a Michal David – revival.

JARMO

13.8.2016 o 11:15 Námestie obce Sihla

16. ročník tradičných pretekov volských záprahov spojený s kultúrnym programom, vystúpeniami speváckych skupín a inštrumentalistov. Nebudú chýbať vystúpenie Sendreiovcov ani furmanská zábava so skupinou Senzus.

Môže vás zaujímať

Obľúbená Divadelná Chalupka je späť. Bohatý PROGRAM v Brezne aj na Horehroní

V auguste majú Brezňania o zábavu postarané. TOP 7 akcií druhej polovice prázdnin

Foto: ilustračné

Zdroj: TIK
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM