Kristína Kožiaková Rôzne

Breznania pôsobiaci v hlavnom meste bez servítky: Tieto veci nám v Brezne v porovnaní s Bratislavou najviac chýbajú!

Hoci sa narodili v metropole Horehronia, za prácou alebo štúdiom odišli do Bratislavy. Mnohí Brezňania opúšťajú naše mesto a aj keď ich srdce zostáva doma, nemenili by. Pozrite sa, čo im najviac chýba v Brezne a našli to práve v hlavnom meste.

Ilustračný obrázok k článku Breznania pôsobiaci v hlavnom meste bez servítky: Tieto veci nám v Brezne v porovnaní s Bratislavou najviac chýbajú!
Zdroj: TASR

Kultúra

„Celkovo mi tu chýba kultúrne vyžitie. Jedno kino, ktoré cez týždeň poriadne nepremieta, koncerty a spoločenské akcie len cez víkendy. V Bratislave si zvyknem kedykoľvek cez týždeň vyraziť do kina a to je to, čo mi v Brezne chýba,“prezradil Ondrej, ktorý odišiel do Bratislavy pred piatimi rokmi za prácou.

Spoločenský život

„Vždy, keď sa vrátim späť to Brezna mám pocit, že sa tu nič nedeje. Nemám tu jednoducho čo robiť. Mám rád prírodu a rád si vyjdem na prechádzku, ale som zvyknutý vyraziť večer do mesta.“

Peter sa vraj v Brezne nemám poriadne kde podieť. V sobotu si zájde do obľúbeného „pubu“, ale cez týždeň je takmer všetko zavreté príliš skoro, konštatuje na záver.

Šport

„V posilňovni som ako doma,“ prezrádza ďalej, „keď prídem za rodinou do Brezna, tak veľa možností tu rozhodne nieje. V Bratislave som si zvykol na trošku vyšší štandard, novšie stroje aj viac možností. Obľúbil som si cvičenie v posilňovni na vzduchu a to tu v Brezne zatiaľ nenájdem.“

„Čo sa týka športu, Brezno mi vyhovuje, ľudia vo väčších mestách ako je aj Bratislava často cestujú na kraj mesta aby boli mimo ruchu prípadne v prírode. Keď sa chcem ísť prebehnúť, cesta mi zaberie 20 minút. Tu v Brezne to mám za chrbtom,“ vyzdvihuje Monika. V Bratislave je od strednej školy a do Brezna sa vrátiť zatiaľ nechce.

Práca

Peťa si život v Brezne už nevie celkom predstaviť a to hlavne kvôli práci.

„Mnoho mladých ľudí odchádza z Brezna, pretože sa tu nedokážu zamestnať za normálne peniaze. Preto som aj ja odišla do Bratislavy.“ Pozná však aj jednu výhodu.

„Pokiaľ si potrebujem niečo vybaviť na úradoch, vybavím všetko takmer na jednom mieste. Brezno je malé a tak si človek nemusí si brať na celý deň dovolenku.“

Obchodné centrá

„Pracujem a žijem v Bratislave už 5 rokov a som totálnou nákupnou maniačkou. Rozhodne mi tu chýba, počas pobytu doma, nákupné centrum. Inak som spokojná. Keď prídem do Brezna, tak si potrebujem väčšinou oddýchnuť od ruchu a zhonu. Za dverami mám prírodu a čas ktorý tu trávim využijem vyslovene na relax a pohodu,“ na záver nám prezradila Edita, ktorá študuje v Bratislave na vysokej škole.

Môže vás zaujímať:

Súťaž o najkrajšie mesto sa už skončila: Brezňania, aha ako to s nami napokon dopadlo!

Brezno bojuje proti záškoláctvu špeciálnou linkou: Pozitívny vplyv na školskú dochádzku je podľa radnice jednoznačný

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM