Katarína Oravská Iné športy

Brezňania súťažili na trenažéroch: Nabehali viac ako päť kilometrov!

Šesťdesiat pretekárov z desiatich tímov si to rozdalo na bežeckých pásoch. Pred sebou mali neľahkú úlohu. Zabehnúť po dobu piatich minút, čo najďalej. To však nebolo všetko. Behalo sa do vrchu. Trenažér mal desaťstupňový sklon. Naši bežci sa medzi konkurenciou nestratili.

Ilustračný obrázok k článku Brezňania súťažili na trenažéroch: Nabehali viac ako päť kilometrov!
Zdroj: TASR

Uplynulý víkend sa konal tretí ročník podujatia Na vrchol v Europe. Ide o indoorový beh do vrchu na bežeckých trenažéroch. Súťažilo 60 pretekárov, z toho 27 žien a 33 mužov. Celkovo behalo desať tímov. Preteky mali dve kolá. V každom z nich rozhodovala maximálna vzdialenosť odbehnutá na bežeckom trenažéri pri desaťstupňovom sklone počas piatich minút. Dokopy súťažiacu nabehali 67 kilometrov a 20 metrov, a to je už čo povedať.

Náš tím v zložení Martina Grexová, Dagmar Mondlová, Tatiana Kaliská, Marek Očenáš, Michal Martinik a Vojtech Benko, sa v silnej konkurencii nestratil a obsadil piate miesto. Dokopy Brezňania odbehali 5 430 metrov. Z jednotlivcov sa najlepšie darilo Marekovi Očenášovi. V prvom kole zabehol 1 100 metrov a v druhom 1 020. Obsadil tak šieste miesto. Svojím výkonom zaujal aj Michal Martinik, ktorý bol v prvom kole ôsmy, keď zabehol 1 090 metrov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM