Kristína Kožiaková Rôzne

Brezňania ukázali veľké srdce: Reakcia vážne chorej Olinky hovorí za všetko

Olinke diagnostikovali zákernú chorobu pred viac ako rokom. Ako všetci dobre vieme, nejde len o boj s chorobou, ale je to aj ťažký boj s financiami. Oľa sa v decembri rozhodla uskutočniť výzvu cez portál ludialudom.sk a to, čo sa potom udialo, ju veľmi dojalo.

Ilustračný obrázok k článku Brezňania ukázali veľké srdce: Reakcia vážne chorej Olinky hovorí za všetko
Zdroj: Dnes24.sk

Pred rokom Oľge diagnostikovali rakovinu lymfatických uzlín. Finančnú situáciu zvládala dlhodobo sama, pretože mala našetrené peniažky. Po roku sa však situácia skomplikovala a Oľa už pomoc potrebovala.

Tažký rok

„Keď mi diagnostikovali rakovinu, bolo to už v pokročilom štádiu a musela som podstúpiť aj operáciu srdca a odvodnenie orgánov, pretože nádor bol veľký a tlačil mi na orgány,“ rozpráva Oľa. Následne podstúpila niekoľko typov chemoterapii, rádioterapiu aj autológnu transplantáciu kmeňových buniek.

„Celý rok bol pre mňa finančne náročný, nakoľko do nemocnice cestujem 40 km tam 40 km naspäť. Strava musí byť veľmi pestrá, kvalitná, potrebujem rôzne vitamíny a výživové doplnky, špeciálnu kozmetiku, nové oblečenie (scvrkla som sa o dve veľkosti) a sterilné prostredie“ takto hodnotila Oľa svoj náročný rok.

V tej dobe sa jej liečenie presúvalo do Bratislavy, ktorá je od Brezna vzdialená 300 km. Preto predpokladala, že náklady na liečbu sa ešte zvýšia.

Výzva ludialudom.sk

Pre tieto dôvody sa rozhodla Olinka uskutočniť výzvu cez portál ludialudom.sk. „Bola som milo prekvapená, že sa potrebná suma vyzbierala tak rýchlo, ostala som z toho veľmi dojatá,“ prezradila nám. Ako povedala známi aj neznámi prispievali vysokými sumami a po ukončení zbierky ju stále niekto kontaktoval a pýtal si číslo účtu. „Dokonca aj pán primátor mi pomohol nemalou čiastkou,“ povedala nám Olinka.

Ľahká myseľ

Časť z vyzbieranej sumy už Olinka dostala, a ako vraví, už je pripravená na kontroly v Bratislave aj na samotnú transplantáciu.

„Ľudia majú obrovské srdcia. Nenechajú blízkeho v núdzi, len sa netreba hanbiť žiadať o pomoc a nebáť sa hovoriť o problémoch.“

„Ja sa vďaka zbierke teraz nemusím zadĺžiť a s ľahkou mysľou sa môžem sústrediť iba na vyliečenie,“ dodáva Oľa. Pevne verí, že podobnú zbierku nebude potrebné zopakovať, nielen preto, že sa chystá vyzdravieť, ale aj preto, že okrem zbierky ludialudom.sk jej pomáhajú priatelia, známi aj rodina. „Pomáhajú ako môžu- organizovaním benefičných koncertov, nákupom ovocia, zeleniny, výživových doplnkov, kozmetiky a množstvom iných vecí.“

„Všetkým ľudom, čo sa zapojili do zbierky, aj tým, čo mi akokoľvek pomáhajú, by som chcela z celého srdca poďakovať a zaželať im v živote veľa ZDRAVIA a nech sú obklopení takými úžasnými ľuďmi ako sú oni sami.“

Môže vás zaujímať:

Nad malým Lukáškom (2) už lekári párkrát urobili krížik: On ale bojuje o život ako lev, týmto si chudáčik už prešiel…

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM