Rôzne

FOTO: Brezňanka Adriana Sklenaříková: Som z krajiny, ktorá už neexistuje

Keď rodáčka z Brezna Adriana Sklenaříková-Karembeu (46) začínala kariéru modelky v zahraničí, nepoznala kultúru ani jazyk. Napriek tomu hovorí, že to "bolo jedno obrovské dobrodružstvo".

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Brezňanka Adriana Sklenaříková: Som z krajiny, ktorá už neexistuje
Zdroj: TASR

Adriana Sklenaříková-Karembeu prišla v týchto dňoch na Slovensko pokrstiť svoju prvú knihu „Všetko, čo ste vždy chceli vedieť o tom, ako byť a zostať top“. Ženám dáva tipy, ako „byť a zostať top“. Okrem toho sa však vracia najmä za rodinou.

„Ja som ešte tá staršia generácia, kde nás učili, že na západe je všetko hrozné a že zomrieme, ak tam pôjdeme,“ povedala pre TASR. Západ ju však nakoniec očaril.

„Bola som ohúrená – systémom, veľkomestom, Parížom,“ spomína.

Dievča z Horehronia

Na začiatku svojej kariéry nevedela ani jazyk. „Musela som sa najprv naučiť anglicky, neskôr francúzsky,“ vymenováva. Nebolo to však pre ňu zvlášť komplikované. „Keď na to takto spomínam, bolo to trochu strašidelné, ale nakoniec mám z tohto veľmi dobré spomienky.“

V súčasnosti Sklenaříková prežila viac rokov v zahraničí ako na Slovensku. Keď príde do rodného kraja, takmer ho nespoznáva.

Adriana Sklenaříková
9
Galéria
Zdroj: TASR

Z krajiny, ktorá neexistuje

„Od komunizmu sa to strašne zmenilo,“ konštatuje. Vo Francúzsku preto napísala knihu „Som z krajiny, ktorá už neexistuje“.

„Prídem na Slovensko a hľadám tu tie veci, čo som poznala a nenachádzam ich. Vraciam sa domov, lebo tu mám rodinu, ale okolie, spoločnosť a energia krajiny je úplne iná,“ vysvetľuje.

Z mnohých povolaní, ktoré Sklenaříková vyskúšala, najlepšie spomína na modeling. „Veľa ľudí modeling považuje za povrchné povolanie, ale mne strašne veľa dal,“ tvrdí.

Okrem toho je hovorkyňou Červeného kríža, napísala viacero kníh a vo Francúzsku moderuje vlastnú reláciu. Podľa nej je to však len bonus. „Iba také pekné prekvapenia a výzvy, ktoré mi pomohli vyvíjať sa,“ uzavrela.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM