Správy

Brezňanov čaká na jeseň moderná hala na šport a relax

Vlani mestské zastupiteľstvo odsúhlasilo nájom pozemkov v areáli futbalového štadióna súkromnému investorovi. Ten už začal s výstavbou moderného športového komplexu.

Ilustračný obrázok k článku Brezňanov čaká na jeseň moderná hala na šport a relax
Zdroj: Mesto Brezno

Podbrezovskej spoločnosti mesto prenajalo pozemky na 15 rokov s podmienkou, že vybuduje viacúčelové športové centrum s priestormi na individuálne aj skupinové aktivity, ale tiež kolektívne športy a relax.

Moderná športová hala

Z dôvodu hodného osobitného zreteľa poslanci minulý rok v auguste odklepli žiadosť spoločnosti MOVING COMPANY s.r.o. o nájom pozemkov v areáli futbalového štadióna na Ulici Fraňa Kráľa v Brezne so zámerom vybudovať nový športovo-relaxačný komplex s celoročnou prevádzkou.

Keďže plánovaný objekt aj jeho funkčné naplnenie s areálom by mohli vhodne doplniť lokalitu a chýbajúce potreby obyvateľov Brezna, zámer investora vtedy odsúhlasila aj mestská architektka. Na ploche viac ako 2000 metrov štvorcových by podľa projektu mala vyrásť športová hala za vyše 1,7 milióna eur.

Investícia pritom zahŕňa v prvej etape výstavbu modernej športovej haly s fitnescentrom, crossfit arénou, zázemím pre bojové športy, aerobic, jogu, stolný tenis, biliard, solárium, masáže ale aj interiérové detské ihrisko a fit bar.

V druhej fáze projektu rozšíria halu o priestor pre bedminton, interiérový plážový volejbal a wellness.

Otvorenie plánujú na jeseň

Práce na samotnej výstavbe centra už investor zahájil začiatkom apríla. „Stavebné povolenie a prípravy s ním spojené trvali takmer osem mesiacov. Na jeseň sme ešte stihli priviesť na pozemok plyn a prakticky aj elektrinu. Zima bola aj tento rok dlhá, tak sa ešte len rozbiehame. Objavil sa problém s povrchovou vodou, ktorý verím, že úspešne vyriešime. Ak pôjde všetko podľa harmonogramu, tak chceme otvárať koncom tejto jesene,“ vyjadril sa konateľ spoločnosti Branislav Katreniak.

Nový viacúčelový športový komplex by mal slúžiť obyvateľom Brezna a okolia na rekreačné a relaxačné účely športového charakteru a to pre všetky vekové kategórie.

„S investorom som prebral už začatú výstavbu športového centra, ktoré by malo byť otvorené ešte tento rok. Myslím si, že je dobré, ak sa vytvoria oveľa lepšie podmienky pre relax a šport. Tento rok tiež plánujeme výstavbu ďalších športovísk, o ktorých budeme čoskoro informovať,“ dodal primátor Tomáš Abel.

Zdroj a foto: Mesto Brezno

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM