Kristína Kožiaková Rôzne

Breznianska kaderníčka radí:5 najčastejších chýb, ktoré robia ženy na svojej korune krásy

Menšie aj väčšie chyby, ktoré nám môžu spôsobiť nemalé poškodenie našich vlasov. Určite sa s tým stretávate denno-denne. Pozrite sa, či robíte všetko správne.

Ilustračný obrázok k článku Breznianska kaderníčka radí:5 najčastejších chýb, ktoré robia ženy na svojej  korune krásy

„Vlasy sú korunou krásy“, tak začala náš rozhovor Ivka Matošová známa Breznianska kaderníčka a školiteľka pre profesionálnu vlasovú kozmetiku Matrix. Pod rukami je počas praxe kaderníčky a školiteľky prešlo nemálo „hláv“ a tak sme sa jej spýtali aké najčastejšie chyby robia brezňanky pri starostlivosti o svoje vlasy.

1. Lacná kozmetika

„Predovšetkým podceňovanie kvalitnej vlasovej kozmetiky a šetrenie na nej, by som zaradila ako TOP chybu ktorej sa dopúšťa 50% žien.“ Pravdepodobne málo žien si uvedomuje, aké je dôležité používať kvalitnú vlasovú kozmetiku a aké môže mať následky používanie lacných variant.

2. Zlý výber

Kupovanie drahej a kvalitnej vlasovej kozmetiky určite nezaručí 100% výsledok, samozrejmosťou je správny výber na konkrétny typ vlasov. Suché, kučeravé, rovné,farbené a rôzne iné. Vlasy si tak ako pleť zaslúžia ten pravý výber kozmetiky podľa typu.
Nielen zlý výber ale aj nesprávne použitie môže mať zlé následky. Ivka sa pri svojom povolaní stretáva s rôznymi kuriozitami a tak sa s nami o jednu podelila.

“Na padanie vlasov som odporučila jedenej zákazníčke kvalitný preparát , ktorý jej, ako som sa po čase dozvedela, vôbec nezabral. Neverila som tomu, pretože som s ním mala len veľmi dobré skúsenosti.“ po rozhovore so zákazníčkou sa Ivka s hrôzou dezvedela, že ho zákazníčka užívala a nedávala si ho na vlasy.

3. Nepravidelné strihanie

Zanedbaním strihania si môžeme spôsobiť rozštiepenie končekov a vlasy sa, odborne povedané, SAMOSTRIHAJÚ. „Nevyzerá to pekne a už na prvý pohľad vyzerajú vlasy strapaté a neupravené“ konštatuje Ivka a dodáva, že navštíviť kaderníčku by mala každá žena v priemere raz za 4–6 týždňov.

4.Fúkanie príliš horúcim vzduchom a 5. žehlenie horúcou žehličkou

Pri fénovaní a používaní horúcej žehličky treba byť opatrný a venovať im vysokú pozornosť. Vlasy sa dokážu ľahko spáliť. Pri fénovaní treba radšej používať menej horúci vzduch, čo pri dnešných fénoch nieje problém. Pri žehlení je dôležité žehliť vlasy radšej pomalšie, ako prechádzať viac krát po tom istom mieste. „Dôležité je nezabudnúť na prípravok, ktorý vlasy chráni pred teplom“ pripomína Ivka.

Čítajte tiež:

VIDEO o našej železničke láme rekordy: Existujú ale aj špeciálne jazdy, TOTO zrejme svetové média nevedia :)

Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM