Kristína Kožiaková Rôzne

Breznianska synagóga tesne pred dokončením: Komu sa teraz páči viac, dáva LIKE:) FOTO

Breznianska synagóga je takmer pred dokončením. Brezňania sa tak môžu tešiť na nový kultúrny stánok. Pozrite aktuálne zábery.

Ilustračný obrázok k článku Breznianska synagóga tesne pred dokončením: Komu sa teraz páči viac, dáva LIKE:) FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

O breznianskej synangóge sme už písali viacero článkov. Sledovali sme jej novú éru od prvých informácií o podaní žiadosti o nenávratný finančný príspevok, až po samotnú rekonštrukciu tejto sakrálnej stavby, ktorá je jediná svojho druhu v Brezne. Ako sa zdá, práce sa ešte neskončili, ale všetko je na dobrej ceste.

V poslednom článku sme vás informovali o predpokladanom termíne dokončenia. To sa však zatiaľ neudialo a na synagóge sa ešte dokončujú niektoré práce.

Ako nám už v minulosti prezradil primátor, rozsah prác mal byť nasledovný: "Pôjde o revitalizáciu a budovanie nových prvkov, zvislé nosné konštrukcie, strešná konštrukcia, okná a dvere, podlahy, povrchové úpravy, konštrukcia pavlače, izolácia, klampiarske konštrukcie. Umelecké dielo – ukončenie vežičiek a kupoly, sprístupnený priestor pre verejnosť, hlavné schodisko, hygienické zariadenia a chodník.“

Lešenie okolo synagógy zmizlo, pýši sa novou strechou, oknami aj fasádou.

Brezno tak čoskoro bude mať, podľa radnice, k dispozícii zrekonštruovanú kultúrnu pamiatku vhodnú na organizovanie koncertov, výstav a iných kultúrnych a spoločenských podujatí komorného charakteru, ktoré nie je vhodné realizovať vo veľkých sálach.

Viac FOTO synagógy nájdete v našej galérii.

Breznianska synagóga s novou fasádou: Ak sa ti páči daj LIKE
8
Galéria
Foto: Kristína Kožiaková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM