Katarína Oravská Samospráva

Breznianske ihriská a pieskoviská: TOTO tu radšej neskúšajte, hrozí mastná pokuta!

Breznianski radní rozhodli. Naše ihriská už fungujú v novom režime, opatrenia sú v prospech detí. Pribudli ploty a zákazy. Bacha, 33 eur môžete stratiť ako nič!

Ilustračný obrázok k článku Breznianske ihriská a pieskoviská: TOTO tu radšej neskúšajte, hrozí mastná pokuta!
Foto: Katarína Oravská

Detské ihriská v správe mesta dostali oplotenie a tabule zakazujúce fajčenie a vodenie psov. Novinky vyplývajú z uznesenia, ktoré odsúhlasil brezniansky parlament na marcovom zastupiteľstve. Informovali sme vás vtedy o tom v článku Detské ihriská budú do leta opravené: Pribudnú tabule zakazujúce fajčiť.

Podľa všeobecne záväzného nariadenia o verejnom poriadku platí zákaz fajčenia v priestoroch detských ihrísk a pieskovísk a v okruhu štyroch metrov od kraja pieskovísk. Páve túto hranicu teraz vymedzujú drevené oplotenie a tabule. Okrem fajčenia je tu tiež zakázaný vstup so psom. Porušenie nariadenie vás môže vyjsť na 33 eur.

Oplotenie je jednoduché. Použilo sa prírodné drevo bez kôry. Plot pritom nie je súvislý, to znamená, že tak ako doteraz, môžete na ihrisko vojsť skade chcete. „Najskôr v druhej polovici septembra vysadíme popri ohradení stromčeky, ktoré budú ohraničovať priestor po tom, ako drevené oplotenie podľahne vplyvu počasia,“ dodal Tomáš Gaboň, riaditeľ Technických služieb Brezno.

Detské ihrisko
1
Galéria
Detské ihriská a pieskoviská ohradené
7
Galéria
Foto: Katarína Oravská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM