Kristína Kožiaková Samospráva

Breznianske kino prejde rekonštrukciou: Akých NOVINIEK by sme sa mohli dočkať?

Nedávno sa zdigitalizovalo a onedlho sa v breznianskom kine môžeme tešiť na ďalšie zmeny. Pozrite, kedy by sme mohli sedieť vo vynovenom!

Ilustračný obrázok k článku Breznianske kino prejde rekonštrukciou: Akých NOVINIEK by sme sa mohli dočkať?
Foto: Kristína Kožiaková / Zdroj: Dnes24.sk

Breznianske kino nedávno prešlo digitalizáciou, čo prinieslo pre ľudí nové možnosti. V kine sa premietajú aktuálne filmy a divácky záujem je nemalý. Svitá však na ešte lepšie časy a onedlho by sme sa mohli posadiť do komfortných sedačiek. Viac informácií nám poskytol predseda kultúrnej komisie Andrej Barančok.

Nutnosť výmeny

Podľa Barančoka je pozitívne, že sa kino už počas minulého roku zdigitalizovalo. „Ruka v ruke k zvýšeniu komfortu samotného kina musí prispieť aj zvýšená kultúra prostredia. Ako všetci dobre vieme, obsedieť na tých našich stoličkách je naozaj neraz problém a je nutné ich vymeniť.“ konštatuje poslanec.

Čítajte aj: Zdigitalizované kino po prvotných problémoch s technikou: Čakajú nás svetové premiéry?

Nový projekt

„Nový projekt toto všetko rieši. Výmena sedačiek, kompletná rekonštrukcia sály, iný sklon sedenia a takisto aj elektroinštalá­cia,“ konkretizuje Barančok a dodáva, že mesto podalo žiadosť na audiovizuálny fond, ktorú poslanci schválili a v prípade poskytnutia nenávratného finančného príspevku by sa mohlo rekonštruovať.

Ako nám prezradil ďalej, toto nebude všetko. Je nutné sa pozrieť na kompletnú obnovu mestského domu kultúry, ktorý je podľa jeho názoru dávno za zenitom a dávno nespĺňa štandardy a očakávania 21. storočia.

„Oceňujem to, že mesto si tento problém uvedomuje a je len na meste a poslancoch, koľko peňazí sa podarí vyčleniť v nasledujúcich rokoch z mestského rozpočtu, aby sme sa nemuseli hanbiť aj za zákulisné priestory, vnútorné priestory aj samotný vstup,“ povedal.

Ako prezradil pre našu redakciu, bude sa musieť zmenšiť kapacita miest, pretože nové sedenie bude komfortnejšie s čím súvisia iné rozmery sedačiek. O koľko, to bude je podľa poslanca predčasné hovoriť, hoci projekt už niečo načrtol, no musí sa ešte doladiť. „Verím, že sa podarí tento projekt zrealizovať už v roku 2017 a ja na to budem určite tlačiť,“ dodal na záver Barančok.

Otvorenie zdigitalizovaného kina si pozrite v našej fotogalérii!

Môže vás zaujímať:

Víkendový PREHĽAD pre Brezňanov. Šikovný ťahák s 10 akciami na voľné dni

Výstava, aká sa len tak nevidí. Synagógu v Brezne zaplnia poriadne nezvyčajní ľudia

Digitalizovanié kino Brezno
9
Galéria
Foto: Kristína Kožiaková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM