Katarína Oravská Správy

Darcovia krvi majú lacnejší vstup do sauny a na plaváreň: Teraz môžu využívať aj ďalšiu sľúbenú výhodu

V júni minulého roka ocenilo mesto 52 dobrovoľných darcov krvi. Ako malú pozornosť im sľúbili zľavu do sauny, na plaváreň a na cestovanie miestnou dopravou. Kým vstup do sauny a na plaváreň majú o polovicu lacnejší od minulého leta, zľavnené cestovanie môžu využiť až teraz.

Ilustračný obrázok k článku Darcovia krvi majú lacnejší vstup do sauny a na plaváreň: Teraz môžu využívať aj ďalšiu sľúbenú výhodu
Foto: Katarína Oravská

Ako informovala Alena Šperková, asistentka primátora mesta Brezno, dlhodobí darcovia krvi z Brezna už môžu cestovať mestskou hromadnou dopravou o polovicu lacnejšie. Mesto tak splnilo aj druhú časť sľubu držiteľom významných ocenení darcovstva.

Ocenení viacnásobní darcovia krvi z Brezna môžu popri zľavách na plavárni a v saune využívať aj cestovanie v meste za polovicu. „Mesto Brezno zabezpečilo tieto zľavy dlhodobým darcom krvi ako jednu z foriem uznania a vďaky za ich ušľachtilú činnosť,“ uviedol primátor mesta, Jaroslav Demian.

Od leta minulého roka majú držitelia všetkých plakiet MUDr. Jána Jánskeho a plakety Dr. Kňazovického vstup na krytú plaváreň a do sauny na zimnom štadióne o polovicu lacnejší. Stačí, ak sa pri kúpe lístka v pokladni preukážu legitimáciou držiteľa.

Začiatkom marca sa naplnil aj druhý sľub zo strany vedenia mesta. Od začiatku mesiaca môžu držitelia zlatej a diamantovej Jánskeho plakety a plakety Dr. Kňazovického cestovať linkami miestnej hromadnej dopravy s rovnakou, 50-percentnou zľavou.

Aby mohli breznianski darcovia využívať túto výhodu, je potrebné navštíviť kanceláriu SAD Brezno na železničnej stanici v Brezne a preukázať sa legitimáciou držiteľa niektorého zo spomínaných ocenení a identifikačnou kartou. Následne im bude vydaná dopravná karta so zľavou.

Brezno poďakovalo 52 darcom krvi
28
Galéria
Foto: Katarína Oravská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM