Kristína Kožiaková Správy

Breznianski mestskí majú plné ruky práce s odchytom: Nejde však len o psy!

Mestská polícia sa podujala z dôvodu zvýšeného výskytu voľne pohybujúcich sa zvierat v meste k dvom krokom. Pozrite ako sa rozhodli naši mestskí bojovať.

Ilustračný obrázok k článku Breznianski mestskí majú plné ruky práce s odchytom: Nejde však len o psy!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako sa zdá, mesto Brezno nemá podľa slov náčelníka mestskej polície Jána Fedora problém len so zvýšeným výskytom psov, ale aj s výskytom líšok.

Mestská polícia sa rozhodla z dôvodu zvýšeného výskytu psov riešiť situáciu. Pre aktuálne zistenie majiteľa odchyteného psa plánuje zakúpiť elektronickú čítačku na čipy. „Nakoľko súčasná situácia s túlavými psíkmi je alarmujúca, pristúpila mestská polícia k tomuto kroku. Čítačka, podľa slov náčelníka, vyrieši veľa problémov, ktoré vznikajú pri nájdení nejakého psíka. Príslušníci polície nebudú musieť hľadať a pýtať sa komu pes patrí, ale majiteľ bude určený hneď a psík sa môže vrátiť domov,“ prezradil nám náčelník.

Podľa jeho slov nebudú takto zatúlané a nájdené psi vystavené zvýšenému stresu, keď sa stratia a budú musieť byť na dobu neurčitú umiestnené do útulku alebo karanténnej stanice.

Mestská polícia nebude musieť stále požadovať o súčinnosť niektorého z veterinárnych lekárov, aby zistili, či má psík čip.

„Pri odchyte psíkov bude vždy povinnosť zistiť, či psík má čip. A potom, pokiaľ ho bude mať, tak sa jednoducho vráti majiteľovi,“ dodal Fedor.

Ďalej sa mestskí rozhodli plne venovať aj „boju“ s líškami v meste. „Pre tento účel sme zakúpili odchytovú pascu (klietku). Zakúpenie takejto pasce bolo vyhodnotené ako najhumánnejší spôsob odchytu líšok, nakoľko líška v pasci ostane živá a je možne ju potom vrátiť do voľnej prírody, respektíve odovzdať na veterinárnu správu,“ upresnil pre našu redakciu náčelník.

„Pasca je dostatočne veľká a pevná pre odchyt líšky, ale aj inej malej zveri a aktuálne je už nastavená,“ prezradil Fedor.

Ako sme sa dozvedeli pasca je čítačka, ktorá plne spĺňa podmienky pre mestskú políciu bude stáť do 200 € a pasca na líšky bola zakúpená za 30 €.

Foto: MsP Brezno

Pasca breznianskych mestských: Čaká sa na líšku
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM