Katarína Oravská Rôzne

Breznianski poslanci poodhalili kúsok zo svojho súkromia: Takto budeme tráviť Veľkú noc

Oslovili sme niektorých poslancov breznianskeho parlamentu s otázkou ako budú tráviť Veľkú noc. Mnohých z nich poznáme len z rokovacej miestnosti a veľa sa o ich súkromí nedozvieme. Je na čase to zmeniť :).

Ilustračný obrázok k článku Breznianski poslanci poodhalili kúsok zo svojho súkromia: Takto budeme tráviť Veľkú noc
Zdroj: Webnoviny.sk

Veľká noc, najväčší kresťanský sviatok, je tu. Ako ju trávia niektorí breznianski poslanci? Čo nesmie chýbať na ich veľkonočných stoloch? A utekajú pre oblievačkou poslankyne z mesta? :)

Milan Hašan: Už mám nejaký ten rôčik za sebou a spomienky na moje detstvo sú tie najkrajšie, bezstarostné zážitky spojené so športovaním, šantením a samozrejme s túžobným očakávaním tajomných vianočných a veľkonočných sviatkov. Ako deti a neskoršie mládenci sme, podľa tradícii na veľkonočný pondelok chodili po Mazorníku, okrajovej časti mesta Brezna ku kamarátkam, blízkym známym a vodou a “parfumom“ oblievali dievčatá. Sú to krásne spomienky a tento zvyk si uchovávam dodnes. Najskôr doma, hneď z rána vyoblievam dcéru a manželku, zájdem k rodičom, k mame, poprípade k sestre. Značnú časť sviatkov, keď je pekné počasie trávim s rodinou na chalupe a keďže mojim koníčkom je aj turistika, s manželkou vybehneme na Ďumbier. Je to príjemné spestrenie každodenného naháňania, stresu a niekedy nepochopiteľných situácii, ktoré nám život prináša.

Ján Pampurík: Narodil sa nám prvý vnuk, tohtoročné sviatky budú venované jemu.

Milan Kováčik: Pokiaľ ide o trávenie veľkonočných sviatkov – tradične. Manželka niečo chutné pripraví (má v tomto hlavné slovo, ak však bude treba pomôžem), lebo príde aj syn s nevestou a s vnukom Jakubkom z Banskej Bystrice, ktorému som na kúpačku a šibačku pripravil korbáč. My starší (65 rokov) už po kúpačke nechodíme, radšej ideme do prírody. Patrím do partie turistov, ktorí sa radi stretávame a spoločne si užívame možnosti okolitých hôr.

Vladimír Strmeň: V minulých rokoch sme strávili celé veľkonočné sviatky s priateľmi na horách na lyžovačke. Tento rok sme sa rozhodli, že ostávame doma a veľmi radi ich prežijeme v kruhu rodiny, priateľov a známych a samozrejme, že spojené s prechádzkou v prírode. Veľkonočný pondelok s prihliadnutím na ráz počasia by sme radi strávili v prírode.

Mária Majerčíková: U nás sme vždy slávili Veľkú noc tradične, to znamená s klasickou oblievačkou, obloženými taniermi a návštevami. Vlani sme sa prvýkrát rozhodli odísť na celé sviatky preč a môžem povedať, že to bol skutočný oddych. Preto si to zopakujeme aj tento rok. Už síce nie s lyžovačkou, ale s wellness pobytom ďaleko od všedných starostí. A všetkým Brezňanom prajem tiež veselú Veľkú noc v kruhu rodiny a priateľov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM