Katarína Oravská Iné športy

Breznianski turisti sa vybrali do obľúbenej destinácie: Prehliadli si symbolický cintorín aj ruiny vyše 700-ročného kláštora

Breznianski turisti sa tentoraz vybrali do svojej obľúbenej destinácie – Slovenského raja. Počasie im prialo a tak sa mohli dosýta kochať našou krásnou prírodou.

Ilustračný obrázok k článku Breznianski turisti sa vybrali do obľúbenej destinácie: Prehliadli si symbolický cintorín aj ruiny vyše 700-ročného kláštora
Zdroj: Dnes24.sk

Breznianski turisti sa odviezli do Podlesku a rozdelili na dve skupiny.

„Jedna skupina turistov išla tiesňavou Suchá Belá, tí, ktorí už túto trasu absolvovali viackrát alebo im zdravie nedovolilo ísť roklinou, sa pobrali po modrej značke k hrdlu Hornádu a potom po zelenej značke vykračovali lesným chodníkom k nášmu cieľu – Kláštorisku,“ opísala Elena Kollárová, predsedníčka združenia Klubu slovenských turistov TOMO Brezno (OZ KST TOMO).

Po príchode si najskôr prehliadli symbolický cintorín obetí Slovenského raja s drevenými sochami (diela mladých spišských autorov), potom zišli do zrekonštruovaných ruín kartuziánskeho kláštora, ktorý pochádza z roku 1299. Po prehliadke ruín pokračovali na neďalekú Poľanu, odkiaľ sa im naskytol výhľad na hrebeň Vysokých Tatier.

Tam si urobili krásne fotky, oddýchli si a občerstvili sa a vrátili naspäť do Podlesku. „Všetci sme skonštatovali, že veru sme mali veľa šťastia, keď nám počasie tak vyšlo a my sme si mohli užiť pobyt v krásnej prírode,“ dodala Kollárová. Najbližšiu sobotu majú breznianski turisti naplánovanú trasu Pohronská Polhora-Chlípavice-Krátke. Viac na stránke združenia.

Foto: Elena Kollárová

Breznianski turisti sa vybrali do obľúbenej destinácie
25
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM