Katarína Oravská Rôzne

Breznianski turisti vyčistili rozprávkový les: Môžu sa doň nasťahovať vodník, čert aj snehulienka

Klub breznianskych turistov tento rok už po 34. raz organizuje Cestu rozprávkovým lesom pri príležitosti Medzinárodného dňa detí. Konať sa bude už túto nedeľu. Turisti sa preto vybrali skontrolovať trasu.

Ilustračný obrázok k článku Breznianski turisti vyčistili rozprávkový les: Môžu sa doň nasťahovať vodník, čert aj snehulienka
Zdroj: Dnes24.sk

Cez víkend sa vybrali breznianski turisti skontrolovať trasu, kadiaľ bude viesť Cesta rozprávkovým lesom. Ako uvidela predsedníčka OZ KST TOMO Elena Kollárová, vyzbierali smeti, odpratali polámané konáre a vyčistili chodníky.

Cesta rozprávkovým lesom sa bude konať v nedeľu v priestore pod Skalkou nad nemocnicou. Vstup do rozprávkového lesa je od 9.00 do 12.00. Účastnícky poplatok je 3,50 € za dieťa. Deti budú plniť zaujímavé úlohy. Splnenie každej sa vyznačí na visačku, ktorú dostane dieťa výmenou za zakúpenú vstupenku. Svoje dojmy môžu deti namaľovať na výkres. Ten bude vystavený v prírodnej galérii.

Na deti budú v lese čakať vodník, čert, trpaslík, Maťko, Kubko, striga, šašovia a víly a množstvo ďalších rozprávkových bytostí. Tešiť sa môžu tiež na skúšky šikovnosti, prechádzku na poníkoch, streľbu z airsoftových zbraní, sladkosti, či opekanie špekáčikov pri vatre.

Foto: OZ KST TOMO, Elena Kollárová

Breznianski turisti vyzbierali smeti, odpratali konáre, vyčistili chodníky
19
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM