Katarína Oravská Rôzne

Brezniansky Deň detí: TU sa drobci istotne zabavia

Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí je pripravených niekoľko podujatí v Brezne a okolí. Pozrite sa, čo sa bude diať.

Ilustračný obrázok k článku Brezniansky Deň detí: TU sa drobci istotne zabavia
Foto: Simona Husaníková / Zdroj: Dnes24.sk

Vydričkin zázračný deň

Lesnícky skanzen vo Vydrove v Čiernom Balogu sa v sobotu premení na rozprávkový les. Deti čaká zaujímavý program – konský záprah, airsoftová strelnica, lanová dráha, vystúpenie detskej folklórnej skupiny Brezniky z Polomky. MDD tu môžete prísť osláviť o 10.00. Vstupné je 5 eur.

Deň detí na Čiernohronskej železničke

V sobotu aj v nedeľu sa môžete previesť historickou rozchodnou železnicou. Vláčik však bude mať tento raz špeciálnych cestujúcich – rozprávkové bytosti. Prebiehať bude aj poznávacia súťaž odmenená sladkým prekvapením. Cestovné platí podľa aktuálneho cenníka. Vláčik bude premávať na trasách Čierny Balog – Vydrovo a Čierny Balog – Dobroč. V sobotu budú aj mimoriadne odchody do Hronca a späť.

Cesta rozprávkovým lesom

Už 34. ročník podujatia pre deti sa uskutoční v nedeľu za každého počasia pod Skalkou nad nemocnicou. Vstup do rozprávkového lesa je od 9.00 do 12.00. Účastnícky poplatok je 3,50 € za dieťa. Deti budú plniť zaujímavé úlohy. Splnenie každej sa vyznačí na visačku. Svoje dojmy môžu deti namaľovať na výkres. Ten bude vystavený v prírodnej galérii. Na deti budú v lese čakať vodník, čert, trpaslík, Maťko, Kubko, striga, šašovia či víly. Tešiť sa môžu tiež na skúšky šikovnosti, prechádzku na poníkoch, streľbu z airsoftových zbraní, sladkosti, či opekanie špekáčikov pri vatre.

Ako išlo vajce na vandrovku

Bábková rozprávka je vhodná pre deti od troch rokov. Pozrieť si ju môžu v nedeľu o 16.00 v Mestskom dome kultúry Brezno. V ľudovej rozprávke ožíva malé vajce, ktoré sa vydáva na vandrovku. Postupne pritom stretáva sedem zvieracích kamarátov. Deti majú vstup zadarmo, dospelá osoba zaplatí 1,50 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM