Kristína Kožiaková Futbal

Tréner futbalistov Brezna: V prvom rade by sme chceli dostať divákov na štadión

Brezňania sa po deviatich rokoch opäť dočkali svojho futbalového klubu. Po prvýkrát vybehol na trávnik v zápase 1. triedy v Nemeckej. Aké očakávania má od mužstva tréner Kleskeň?

Ilustračný obrázok k článku Tréner futbalistov Brezna: V prvom rade by sme chceli dostať divákov na štadión
Zdroj: Mesto Brezno

Brezno nehrávalo futbal už posledných deväť rokov. Nedávno prišiel primátor mesta Tomáš Abel so skvelou správou o vytvorení klubu FK Brezno o ktorej sme vám písali v článku Brezniansky futbal ožíva. FK Brezno po deviatich rokoch opäť vybehne na trávnik

Začali výhrou

Podľa pravidiel Slovenského futbalového zväzu malo Brezno nastúpiť do 2. triedy, ale so súhlasom oblastného výboru a klubov z 1. triedy bolo schválené Breznu nastúpiť priamo do 1. triedy.

Počas uplynulého víkendu sa postavili hráči FK Brezno proti FK Sokol Nemecká a domov si odniesli tri body. Ako je spokojný tréner s prvým zápasom a čo očakáva?

„Prvý zápas dopadol k spokojnosti a domov sme si z Nemeckej odniesli 3 body. S hrou však ešte nie som na 100% spokojný, nakoľko sme ešte spolu veľmi krátko. Na začiatok je však toto víťazstvo veľmi dobré,“ prezradil nám tréner FK Brezno Daniel Kleskeň.

Očakávania trénera

Podľa jeho informácií FK Brezno trénuje trikrát do týždňa na futbalovom štadióne v Brezne. „Začali sme s letnou prípravou 1. júla a absolvovali sme päť prípravných zápasov,“ informuje tréner a dodáva, že z prípravných zápasov prvé tri prehrali a ďalšie dva vyhrali.

„Čo sa týka očakávaní, v prvom rade by sme chceli dostať divákov na štadión, v čo najväčšom počte. Chceli by sme, aby sa im páčila hra a k tomu samozrejme aj dobré výsledky. Môj cieľ je umiestniť sa v skupine do piateho miesta,“ dodal Kleskeň.

Pozrite si fotografie z prvého treningu FK Brezno v našej fotogalérii!

Keď sa nedokázal presadiť Trenčín, udrela Podbrezová. Triumf Horehroncom neunikol

Zatočte s nudou s PREHĽADOM na týždeň. V Brezne a okolí sa máme na čo tešiť

Brezniansky futbal znova ožíva
8
Galéria
Zdroj: Mesto Brezno
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM