Kristína Kožiaková Hokej

Brezniansky hokejový talent v drese Slovana. Vychovali ho rytieri

Začiatkom septembra mali v radoch breznianskych rytierov opäť veľkú radosť. Odchovanec Martim Mirilovič nastúpil na ľad v drese HC Slovan Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku Brezniansky hokejový talent v drese Slovana. Vychovali ho rytieri
Zdroj: HK Brezno

Breznianski rytieri vychovávajú mladých hokejistov už niekoľko desaťročí. Nedávno sme vám priniesli správu o mladom hokejovom talente Martinovi Faško-Rudášovy, ktorý bol draftovaný do najvyššej americkej juniorskej súťaže USHL.

Čítajte viac: Veľký hokejový talent nášho mesta: Prvý Brezňan draftovaný do najvyššej americkej juniorskej súťaže!

V tejto dobe sa klub teší opäť z úspechov svojho odchovanca. „S dresom číslo 67 v druhej formácii na pravom krídle tímu HC Slovan Bratislava nastúpil náš "horehronský rytier“ Martin Mirilovič, informoval klub na svojej stránke. Do HC Slovanu prestúpil 2. septembra.

Ako sme sa dozvedeli, ešte v sezóne 2014/2015 bojoval v drese Brezna o postup breznianskeho tímu do Extraligy Dorastu. Dnes už korčuľuje na ľade Slovnaft Arény v hlavnom meste za náš najznámejší klub.

„Je to nádherný pocit, keď taký malý klub vychová hráča formátu ako je Martin. Opäť sa ukázalo, že v Brezne vedia robiť kvalitný hokej a že keď sa spojí cieľ, odbornosť trénerov, materiálne vybavenie, podmienky, chuť a tvrdá práca hráča, je možné dosiahnuť čokoľvek,“ prezradil člen výkonného výboru Peter Šulej.

„Martina vychovával náš klub od malého chlapca. Aj keď bol talent od začiatku v zime či v lete si dával extra tréningy a išiel si tvrdo za svojim cieľom. Veľkou výhodou bolo aj to, že bol v dobrej partii hráčov. Na celom Slovensku bol najlepšie bodovaný hráčom v I.lige dorastu,“ konštatuje Šulej.

Martin je podľa jeho slov ďalšou ukážkou toho, že aj z Brezna sa dá postupnými krokmi dostať do veľkého hokejového sveta.

„Žiadne prosíky, žiadne známosti, žiadne vybavovačky. Jednoducho tvrdá práca a chuť niečo dosiahnuť. Sme na Teba nesmierne hrdí Maťo, fandíme a držíme ti prsty na tvojej hokejovej ceste,“ dodal Peter Šulej.

Pozrite si mladý brezniansky hokejový talent v našej fotogalérii!

Môže vás zaujímať:

VIDEO: Pavol z Mýta má poriadne adrenalínové hobby: Učarovali mu kaňony

Veľký hokejový talent nášho mesta: Prvý Brezňan draftovaný do najvyššej americkej juniorskej súťaže!

V OBRAZOCH: Mladý talent vychovaný Rytiermi
7
Galéria
Zdroj: HK Brezno
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM