Kristína Kožiaková Samospráva

Brezniansky poslanec Andrej Barančok po roku vo funkcii: Čo býva najčastejšie tŕňom v oku obyvateľov?

Pred rokom bol len obyvateľom mesta, dnes je i zástupcom hlasu ľudu. Andrej Barančok patril po novembrových voľbách medzi nové tváre breznianskej samosprávy. Takto sa na mesto pozerá po roku v komunálnej politike.

Ilustračný obrázok k článku Brezniansky poslanec Andrej Barančok po roku vo funkcii: Čo býva najčastejšie tŕňom v oku obyvateľov?
Zdroj: Dnes24.sk

V minuloročných komunálnych voľbách získalo poslanecký mandát v Brezne aj niekoľko dovtedy neznámych tvárí. Jednou z nich bol Andrej Barančok, ktorý je poslancom za prvý volebný obvod.

„Pre každého občana, ktorý je s niečim nespokojný a zaujíma sa o to, čo sa okolo neho deje, by som odporučil nech si to naozaj skúsi. Práca poslanca ho obohatí o nový obzor a nové skúsenosti. Ja som sa v tomto našiel a som rád, že aj za jeden krátky rok sú za nami viditeľné zmeny,“ myslí si poslanec.

Andrej Barančok hovorí aj o veľkých veciach, ktoré sa mestu za ten rok podarili: „Za všetko by som rád spomenul dobudovanie kanalizácie, rekonštrukciu školy Pionierska 4, digitalizovanie kina. A na čo sa naozaj teším, že onedlho nám bude odovzdaná zrekonštruovaná synagóga do užívania, ktorá bude využívaná na množstvo kultúrnych podujatí komorného charakteru.“

Rozbité cesty aj problémy psíčkarov

Úlohou poslanca Mestského zastupiteľstva je okrem iného byť akýmsi spojovníkom medzi chodom samosprávy a obyvateľmi mesta. Podnety, s ktorými sa obyvatelia obracajú na Andreja Barančoka, sa podľa jeho slov často opakujú.

Občanov podľa jeho slov trápia najviac také základné problémy ako sú napríklad chodníky a cesty. „Začiatkom roka som mal veľa sťažností od psíčkarov. Sám som si robil prieskum a zistil som, že naozaj máme v meste vysokú daň za psa v porovnaní s inými mestami,“ prezradil. Ako dodal, je naozaj veľmi rád, že na poslednom zastupiteľstve sa daň za psa znížila.

„Mrzí ma však, že do dnešného dňa sa nepodarilo vyriešiť jeden problém a síce dohodnúť sa s majiteľom lavice ponad železničnú trať,“ poslanec prezradil, že sa to zatiaľ nepodarilo aj napriek snahe mesta.

Podnety dostáva hlavne pri osobných stretnutiach

Spôsobov ako osloviť poslancov je hneď niekoľko. Poslanec Barančok prezradil, že ho najviac kontaktujú ľudia priamo na ulici. Podnety však dostáva aj prostredníctvom telefónu či e-mailu.

„Občania ma poznajú aj ako organizátora rôznych kultúrnych podujatí v Brezne. Som rád, že ma spoznajú a bežne sa mi stáva, že ma pristavia na ulici a povedia mi svoj problém alebo podnet,“ prezradil poslanec.

„Verím tomu, že rok 2016 bude úspešnejší a že nás už neprekvapia nevysporiadané veci, na ktoré mesto muselo hľadať finančné prostriedky,“ dodal. Neskrýval radosť z toho, že mesto pristúpilo k tomu, že po niekoľkých rokoch bude mať vlastný silvestrovský program na námestí aj s ohňostrojom. „Touto cestou by som rád všetkých pozval na námestie, aby sme po rokoch privítali Nový rok spoločne.“

Môže vás zaujímať:

Dôležité INFO pre majiteľov štvornohých miláčikov v Brezne: Daň za psa sa po novom upraví

Brezniansky poslanec ukázal FOTO zo stužkovej v Prahe: Načo oblek? Zážitky, na ktoré sa nedá zabudnúť

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM