Kristína Kožiaková Rôzne

Brezniansky poslanec ukázal FOTO zo stužkovej v Prahe: Načo oblek? Zážitky, na ktoré sa nedá zabudnúť

Stužková slávnosť je významná udalosť v živote a vie o tom aj poslanec Andrej Barančok. Tú svoju, zažil netradične v stovežatej Prahe. Pozrite sa ako to bolo.

Ilustračný obrázok k článku Brezniansky poslanec ukázal FOTO zo stužkovej v Prahe: Načo oblek? Zážitky, na ktoré sa nedá zabudnúť
Zdroj: Dnes24.sk

„Namiesto štandardnej stužkovej sme sa rozhodli, že si nasporené finančné prostriedky užijeme viac ako na jeden večer. Rozhodli sme sa, že pôjdeme na výlet do Prahy,“ začal spomínať na svoju stužkovú slávnosť poslanec a PR manažér Andrej Barančok. „V roku 2004 to bolo veľmi netradičné,“ do­dal.

V Prahe strávili tri dni. V mieste ubytovania mali slávnostnú večeru, zaspievali si Gaudeamus a dokonca rozbili aj džbán tak, ako býva zvykom. Počas slávnostnej večere, ktorá neprebiehala tak ako tradičné stužkové slávnosti triedna učiteľka odovzdala aj stužky. Andrej má na Prahu mnoho úsmevných spomienok.

Orloj?

„Ako neznalí Breznania vo veľkomeste sme netušili čo Praha v sebe skrýva.“ Andrej spomína na to, ako so spolužiačkou Táňou prišli na námestie, kde bolo množstvo ľudí a všetci sa pozerali na vežu s hodinami.„Boli tam aj policajné autá, všade mnoho ľudí a jediné čo nás napadlo, že sa tam odohráva nejaká závažná vec, priam tragédia.“

„Videli sme na veži pohyby, zrazu všetci začali tlieskať a tomu sme teda vôbec nechápali. Jediné čo nás napadlo v tej chvíli je, že to bola zvláštna forma protestu.“

„Po príchode na ubytovňu sme porozprávali spolužiakom čo sa odohralo a čo sme zažili. So spolužiačky vyhŕklo: Pre boha, vy ste boli pod Orlojom,“ a až vtedy pochopili o čo išlo.

Malá káva stačí

Ďalšia z pikošiek zo stužkovej v Prahe bola návšteva kaviarne na jednom z námestí. „Už pri vchode nás usadil k stolu pán a bolo nám jasne, že táto káva nebude lacný špás“ pokračuje Andrej. Aby ušetrili, dali si v kaviarni len malé presso (tzv. picollo). „Nás z malého mesta napadlo, že bude veľké drahé a malé lacné a tak sme hodinu sedeli pri malom espresse.“ Samozrejme v káve nebol žiadny cenový rozdiel, ale to sa už dozvedeli neskôr.

Na otázku, či nebolo rodičom ľúto, že neoslavovali s ním túto „životnú“ udalosť odpovedal jednoznačne: „Moji rodičia nemali problém, že sme mali takúto netradičnú stužkovú a podporovali tento nápad už od začiatku,“ spomína Andrej. „Na stovežatú Prahu aj na netradičnú stužkovú mám krásne spomienky,“ povedal a dodal, že počas týchto dní mu Praha prirástla k srdcu.

„Vďaka tomu, že sme boli v Prahe ako vtedajší maturanti, som si Prahu zamiloval a navštevujem ju každý rok. Nakopla ma aj v profesionálnej činnosti čo je vidieť aj na mojej doterajšej práci. Organizoval som v Brezne koncerty Helenky Vondráčkovej, Lucie Bílej aj Karla Gotta.“

Môže vás zaujímať:

Štvornohí tuláci mali predčasné Vianoce: Tieto slová sú pre nových krstných dosť zaväzujúce! FOTO

Šikovná Brezňanka Ľubka má krásne hobby: Stačí jej kus látky, výplň a vznikne takáto krása, FOTO

Foto: archív Andrej Barančok

Stužková priamo v Prahe: Nezvyčajný výlet, miesto noblesnej zábavy.
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM