Katarína Oravská Kultúra

Brezno bude mať letný mestský festival: Čítajte, kto na ňom vystúpi

Začiatkom augusta sa bude v našom meste konať letný mestský festival. Jeho cieľom je priniesť do Brezna kvalitnú hudbu a kultúrne oživenie. Vieme viac...

Ilustračný obrázok k článku Brezno bude mať letný mestský festival: Čítajte, kto na ňom vystúpi
Zdroj: TASR

V dňoch 1. a 2. augusta sa v Brezne uskutoční multižánrový E and A festival. Táto udalosť je venovaná spomienke na dvoch francúzskych hudobníkov a manželov Elene Chenot a Adophovi Simon, ktorí sa od deväťdesiatich rokov zaslúžili o rozvoj a oživenie breznianskej hudobnej kultúry a v roku 2009 tragicky zahynuli.

„Zámerom festivalu je pokračovať v ich tradícii a priniesť do Brezna kvalitnú hudbu a zaujímavé a netradičné kultúrne oživenie,“ povedal Maroš Pavúk z Bombura klubu. Festival bude prebiehať na dvoch scénach a to na dvore Horehronského múzea a na terase hudobného klubu Bombura v Brezne.

Svoju účasť na festivale zatiaľ potvrdili výborný interpreti ako Soňa Horňáková, Tornádo Lue, Juraj Griglák band, skupiny ZVA 12–28 band, shz Nany, Humanoid, Jazz Therapie Fur musik SBPB orchestra a ďalší.

Keďže ide o multižánrovú udalosť bude do programu zaradené aj divadelné predstavenie, performance a nebude chýbať ani letné kino a čítanie rozprávok v mestskom parku. Festival je podporený Ministerstvom kultúry SR.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM