Katarína Oravská Rôzne

Brezno číta deťom: Svoj obľúbené príbehy predstavia primátor, lekárka aj hokejový tréner

Horehronská metropola sa zapojí do celoslovenského projektu Celé Slovensko číta deťom. A to už tento utorok. Príbehy, ktoré im v detstve prirástli k srdcu prečítajú primátor, detská lekárka, riaditeľ Horehronského múzea a pedagóg a zároveň hokejový tréner.

Ilustračný obrázok k článku Brezno číta deťom: Svoj obľúbené príbehy predstavia primátor, lekárka aj hokejový tréner
Zdroj: TASR

Už tento utorok, 25. februára, sa uskutoční podujatie Brezno číta deťom. Mesto sa tak zapojí do celoslovenského projektu Celé Slovensko číta deťom. „Dopoludnia od 10.00 obradnú sieň mestského úradu zaplnia vybratí žiaci prvého stupňa breznianskych základných škôl, aby si vypočuli rozprávky v podaní osobností svojho mesta,“ uviedla asistentka primátora Alena Šperková. Čítanie pre deti bude následne pokračovať od 14.00 na detskom oddelení Nemocnice s poklinikou Brezno.

Svoje obľúbené príbehy z detstva prečítajú terajším detvákom brezniansky primátor Jaroslav Demian, detská lekárka Marta Tisovčíková, riaditeľ Horehronského múzea Ján Weiss a pedagóg a hokejový tréner Tomáš Turňa.

Projekt je úspešný vo viacerých krajinách sveta, V Poľsku sa teší obľube už viac ako 13 rokov, v susednej Českej republike viac ako 9 rokov. Na Slovensku je aktívny od roku 2011. V roku 2012 sa doň zapojili mestá Banská Bystrica, Zvolen, Kováčová, Martin, Žilina, Košice, Prešov, Piešťany a Bratislava. Minulý rok sa pridali Vysoké Tatry, Spišská Nová Ves, Poprad, Nitra, Levice a Sliač. V tomto roku sa zapoja ďalšie mestá vrátanie toho nášho. Projekt je realizovaný s finančnou podporou ministerstva kultúry a jeho hlavná myšlienka znie: Čítajme deťom 20 minút denne, každý deň.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM