Kristína Kožiaková Samospráva

Brezno dostalo na výmenu osvetlenia riadny balík: Musia ale všetko stihnúť do tohto termínu!

Primátor Tomáš Abel informoval poslancov mestského zastupiteľstva o schválení žiadosti o nenávratný finančný príspevok na podporu obnovy verejného osvetlenia. Pozrite sumu a do kedy musia všetko stihnúť.

Ilustračný obrázok k článku Brezno dostalo na výmenu osvetlenia riadny balík: Musia ale všetko stihnúť do tohto termínu!
Zdroj: TASR

V auguste sme vás informovali o tom, že mesto chce obnoviť verejné osvetlenie a ušetriť tak nemalé peniaze.

Primátor mesta Brezna Tomáš Abel povedal poslancom mestského zastupiteľstva, ktoré sa konalo 18. novembra, že žiadosť o poskytnutie nenávratného finančného príspevku na podporu obnovy verejného osvetlenia je schválená. Žiadosť o príspevok podalo mesto na Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky, v rámci operačného programu konkurencieschop­nosť a hospodársky rast.

Podľa slov primátora je celková suma rozpočtu stavby po verejnom obstarávaní 754 704,41€ s DPH. Z toho sa mesto Brezno bude podieľať vlastnými finančnými prostriedkami vo výške 134 891,97 €.

„Vieme to zvládnuť v rámci schváleného tohtoročného rozpočtu a nepotrebujeme si brať na to žiadny úver,“ uviedol Tomáš Abel na mestskom zastupiteľstve. Podľa slov primátora je návratnosť krátkodobá a predpokladaná úspora je cez 40 %.

1066 z celkových 1620 svetelných bodov sa vymení v prvej etape. Svetelné body sa budú meniť na základe vypracovaného projektu verejného osvetlenia.

Obnovovať by sa malo už existujúce osvetlenie, nepôjde o doplnenie ďalších osvetľovacích bodov. „Ročná úspora môže byť okolo 50 000 € aj viac,“ ďalej informuje primátor.

Veci sa však podľa jeho informácií musia udiať rýchlo. Koncom novembra by malo byť ukončené verejné obstarávanie, a do konca roka musí byť nové osvetlenie zrealizované.

Môže vás zaujímať:

Brezniansky parlament odklepol peniaze pre rodiny: Vieme, koľko po novom dostaneme za každé narodené dieťa!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM