Katarína Oravská Samospráva

Brezno od nového roka rozšírilo službu sociálneho taxíka: Snaží sa naplniť dopyt občanov po takejto preprave

Službu sociálneho taxíka v Brezne, ktorá pomáha občanom pri presune do rôznych, napríklad zdravotníckych zariadení, od nového roku rozšírili. Poskytovaná služba totižto dostatočne nepokrývala dopyt.

Ilustračný obrázok k článku Brezno od nového roka rozšírilo službu sociálneho taxíka: Snaží sa naplniť dopyt občanov po takejto preprave
Zdroj: TASR

„Návrh na rozšírenie tejto služby vznikol na základe stretnutí s občanmi pri hodnotení plnenia schváleného Komunitného plánu sociálnych služieb (KPSS), ako aj z informácií prevádzkovateľa – Slovenského Červeného kríža (SČK), kde bolo jasne vymedzené, že poskytovaná služba dostatočne nepokrýva dopyt občanov mesta po preprave, najmä do zdravotníckych zariadení,“ vysvetlila asistentka primátora mesta Alena Šperková.

Podľa jej ďalších slov dôvodom bola kapacita jedného taxíka a tiež časové rozhranie poskytovania služby. Vzhľadom na dopyt po službe v skorých ranných a neskorších popoludňajších hodinách bol štatisticky sledovaný počet odmietnutých, respektíve nevybavených klientov práve z uvedených dôvodov.

„Záujem o rozšírenie služby sociálneho taxíka prejavila súkromná firma na partnerskej úrovni súčasného poskytovateľa, ako aj partnera mesta Brezno,“ pokračovala Šperková s tým, že subjekt sa špecializuje na lekárenstvo, a preto mu je zdravotná starostlivosť blízka. Mestské zastupiteľstvo mesta Brezno schválilo uznesením rozšírenie služby sociálneho taxíka. Od 1. januára 2014 majú tak v meste poskytovať službu dva subjekty, a to SČK s dotáciou 11 472 eur a firma Srnkapharm s dotáciou 6 240 eur na rok 2014 z rozpočtu mesta Brezno.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM