Jakub Forgács Samospráva

Brezno rozdelí vyššie dotácie. Koľko sa ujde folkloristom či športovým klubom?

Mestskí poslanci rozhodli! Na zasadnutí zastupiteľstva rozhodli o rozdelení tisícok eur. Pozrite, na čo všetko majú poslúžiť!

Ilustračný obrázok k článku Brezno rozdelí vyššie dotácie. Koľko sa ujde folkloristom či športovým klubom?
10
Galéria

Breznianska samospráva poskytne desiatim kultúrnym a 14 športovým subjektom v tomto roku na ich činnosť podstatne viac peňazí ako vlani. Rozhodli o tom na základe návrhu primátora mestskí poslanci na svojom ostatnom zasadnutí. Informuje o tom webová stránka mesta Brezno.

„Schválili sme dotácie pre športové kluby a kultúrne telesá vo výške 88 000 eur, čo je o 12 000 eur viac ako minulý rok, pričom už vlani sme dotácie zvyšovali oproti predošlému obdobiu. Okrem toho v druhej polovici roka rozdelíme ďalších približne 150 000 eur tzv. nepriamych dotácií – nájomné, čo je opäť omnoho viac ako v minulom období,“ konštatoval primátor Brezna Tomáš Abel.

Ako dodal, podmienky v tejto oblasti sa výrazne zlepšujú, a to nielen výškou dotácií, ale i zázemím, ktoré mesto vytvára napríklad rekonštrukciou telocvične na Mazorníkove, kúpou rolby či výmenou sedačiek a obnovou pódia v kinosále v celkovej hodnote viac ako pol milióna eur.

Mestské zastupiteľstvo schválilo poskytnutie dotácie na tento rok pre účely kultúry Divadelnému súboru Jána Chalupku vo výške 9000 eur, Detskému folklórnemu súboru Šťastné detstvo odsúhlasilo 6500 eur, Miestnemu odboru Matice slovenskej Brezno 590 eur, občianskemu združeniu Kresťan 500 eur, Dychovému orchestru mesta Brezno spolu s mimoriadnou dotáciou na Rozvoj partnerských vzťahov a spolupráce so zahraničnými Slovákmi v meste Nadlak 6000 eur, Speváckemu zboru mesta Brezna 5400 eur, občianskemu združeniu Horehronská banská cesta Brezno 200 eur, Folklórnemu súboru Mostár 5500 eur, Horehronskému múzeu 630 eur a združeniu Nairam 1500 eur.

Okolo 50 000 eur si prerozdelia športové kluby v metropole Horehronia. Z mestského rozpočtu najviac dostane Hokejový klub Brezno 20 000 eur. Z pridelených peňazí si pomôže aj miestny atletický, futbalový, volejbalový, športovo-strelecký, florbalový a karate klub, stolní tenisti či Slovenský cykloklub Ďumbier.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Nádherné breznianske námestie. Zažili ste ho už v noci?
10
Galéria
Zdroj: Radoslav Hubert
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM