Správy Samospráva

Brezno sa chystá na masívne plošné testovanie: Kedy má prebehnúť?

Tak ako iné mestá a obce, i Brezno sa pripravuje na masívne plošné testovanie. Zdravotnícky personál, ktorý chce využiť, má však po tieto dni svoju prácu.

Ilustračný obrázok k článku Brezno sa chystá na masívne plošné testovanie: Kedy má prebehnúť?
Foto: Roman Oravec / Zdroj: Mesto Nitra

Nemocnica s poliklinikou v Brezne v pondelok očkuje svojich zamestnancov v zmysle poradia, ktoré určuje ministerstvo zdravotníctva. Je predpoklad, že posledný januárový týždeň by začala s očkovaním rizikových skupín. Informoval o tom v pondelok brezniansky primátor Tomáš Abel na sociálnej sieti s tým, že o vakcinácii širokej verejnosti, ktorú plánujú realizovať čo najskôr podľa platných postupov, bude mesto včas informovať.

„Napriek včerajším vyjadreniam vlády, že sa má testovať od dnešného dňa, v meste Brezno disponujeme jedným mobilným odberovým miestom pri nemocnici s poliklinikou – budova bývalej transfúznej stanice. Ostatné žiadané odberové miesta podliehajú schváleniu Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici. Žiadosť na RÚVZ sme podali a čakáme na odsúhlasenie,“ reagoval primátor.

Tak ako iné mestá a obce, i Brezno sa pripravuje na masívne plošné testovanie cez víkend 23. a 24. januára.

Zdravotnícky personál, ktorý chce využiť cez víkend, má po tieto dni svoju prácu. Počas týždňa nevie viac personálu poskytnúť, najmä pri súčasnej epidemiologickej situácii v regióne, ani horehronská nemocnica. Bližšie informácie mesto poskytne čo najskôr.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM