Správy

Brezno sa rozsvieti na Mikuláša: Novinkou výzdoby bude aj veľká vianočná guľa

V meste to už čoskoro bude dýchať pravou sviatočnou atmosférou. Všetko sa rozsvieti na Mikuláša 6.decembra.

Ilustračný obrázok k článku Brezno sa rozsvieti na Mikuláša: Novinkou výzdoby bude aj veľká vianočná guľa
20
Galéria
Zdroj: Mesto Brezno

Vianočnou novinkou mesta bude veľká vianočná guľa pri mestskej zvonici. Námestie tiež skrášli množstvo vysvietených ozdôb a vianočných prvkov.

Tešiť sa môžu aj obyvatelia Mazorníkova, kde pri multifunkčnom ihrisku po prvýkrát pri rozsvietenom stromčeku bude aj 4-metrový sob.

Foto v guli

Na prechádzke večerným Breznom sa môžete kochať novou vianočnou výzdobou. Všetko sa rozsvieti na Mikuláša 6. decembra. Ako informoval riaditeľ Technických služieb Ivan Kamenský, s inštaláciou začali už minulý týždeň, pretože išlo o veľký rozsah prác.

Pri mestskej zvonici vyrastie veľká vianočná guľa, v ktorej sa budú môcť rodičia s deťmi aj vyfotografovať. Nová svetelná výzdoba pribudne aj na malých stĺpoch verejného osvetlenia v mestskom parku. Osvetlenie je nainštalované i na stromoch na južnej strane námestia.

Vyzdobená zvonička

Po prvýkrát na sídlisku Mazorníkovo pri multifunkčnom ihrisku na Ulici 9. mája osadia a v nedeľu 9. decembra vysvietia vianočný strom, vedľa ktorého umiestnia 4-metrového soba.

Svetelná výzdoba bude aj na zvoničke v Bujakove

Pýchou námestia bude opäť najväčší vysvietený stromček v meste pri mestskej veži, blízko ktorého budú rozmiestnené svetelné 3D gule, svetelný trojguľový snehuliak s čiapkou. Chýbať nebude ani jelenia rodinka na trávniku oproti mestskému úradu či pred kostolom oblúková 2D brána väčších rozmerov s anjelom. Novinkou tiež je svetelná výzdoba na zvoničke v Bujakove.

„Už počas Ondrejského jarmoku k predvianočnej atmosfére prispeli snehové vločky na veľkých stĺpoch verejného osvetlenia a svetelné reťaze na stromoch na južnej strane námestia,“ dodal šéf techničiarov.

Zdroj a foto: Mesto Brezno

Vianočná výzdoba v Brezne.
20
Galéria
Foto: Katarína Oravská
Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM